SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Milyarlarca parola sızdırıldı: Şifrenizi hemen güncelleyin

Milyarlarca parola sızdırıldı: Şifrenizi hemen güncelleyin

09 Temmuz 2024 Salı - 13:14




Sanal dünyada tarihin en büyük şifre sızıntısı gerçekleşti. Darkweb'de 10 milyar parolanın paylaşıldığı belirtilirken, uzmanlar ''Şifrenizi güncelleyin'' uyarısında bulundu.





Önde gelen bir bilgisayar korsanlığı forumunda "RockYou2024" olarak adlandırılan bu sızıntı, 10 milyara yakın şifreyi düz metin halinde derleyerek paylaştı.

Dünya çapındaki sızıntılardan elde edilen yaklaşık 10 milyar parolanın yer aldığı veri seti 45 ciga bayt büyüklüğünde.

Bu veri seti, çevrimiçi ve çevrimdışı hizmetlerden internete bakan kameralara ve endüstriyel donanıma kadar geniş bir yelpazeyi içeriyor.

UZMANLARDAN UYARI

Siber uzmanlar, bir bilgisayar korsanının milyarlarca giriş bilgisini bilgisayara yüklemesinin ardından insanları acilen şifrelerini güncellemeleri konusunda uyardı.

Sızıntıyı ortaya çıkaran araştırmacılar, bu bilginin bilgisayar korsanlarının çevrimiçi ve çevrimdışı servisler, çevrimiçi kameralar ve endüstriyel donanımlar dahil olmak üzere sıkı güvenlik yazılımlarıyla korunmayan her türlü sistemi hedef almasına olanak tanıyabileceğini söyledi.


Kullanıcıların sızdırılan şifrelerini derhal tüm hesaplarına sıfırlamaları ve birden fazla platformda kullanılmayan, güçlü ve benzersiz kombinasyonlar seçmeleri gerekiyor.

Ayrıca şifreye ek olarak yüz tanıma veya PIN gibi doğrulamalar gerektirerek ikinci bir güvenlik seviyesi sağlayan çok faktörlü kimlik doğrulamayı da etkinleştirmeleri gerekir.

HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap