SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Samsung, Exynos 2200'ü tanıttı! İşte özellikleri!

Samsung, Exynos 2200'ü tanıttı! İşte özellikleri!

19 Ocak 2022 Çarşamba - 16:39




Samsung, uzun zamandır adından söz edilen, AMD RDNA2 mimarisine dayalı Xclipse GPU'lu Exynos 2200'ü sonunda tanıttı! Özelliklerine haberimizden hep birlikte göz atalım.





Samsung, özellikle de oyunseverlerin merakla beklediği yeni mobil işlemcisi Exynos 2200'i tanıttı. Oyun severlerin merakla beklediği diyoruz, çünkü bu işlemci tam bir oyun canavarı. Exynos 2200, sunmuş olduğu özelliklerle adeta göz kamaştırıyor, bu özelliklerin neler olduklarına yazımızın devamından gelin birlikte göz atalım.

Samsung, Exynos 2200'ü tanıttı! İşte özellikleri!

Güney Koreli teknoloji devi Samsung bugün, belirli bölgelerde Galaxy S22 akıllı telefonlara güç sağlayacak en yeni amiral gemisi yonga seti olan Exynos 2200'ü tanıttı. Yeni platform, 4nm EUV işlem teknolojisi üzerine inşa edilmiştir ve Xclipse adlı özel yapım bir GPU ile birlikte gelir.

Exynos 2200'ün AMD RDNA2 mimarisine dayalı, bu nedenle mobil cihazlarda ışın izleme ve değişken hızlı gölgeleme gibi gelişmiş özelliklere sahip. Exynos 2200 bu özellikleri ile "türünün tek örneği bir hibrit grafik işlemcisi" olarak mobil cihaz dünyasına resmen girmiş oldu.




Bilmeyenler için belirtmekte fayda olabilir; Işın izleme teknolojisi, gerçek hayatta ışık davranışını simüle eden, ışık ışınları yüzeylerden yansıdığında nesnelerin hareketini ve rengini hesaplayan bir teknolojidir. Donanım hızlandırmalı özellik, gerçekçi efektler ve sürükleyici grafikler sağlayarak, bu özellikleri destekleyen oyunları olabildiğince muhteşem hale getirir.

Değişken oranlı gölgeleme, PC ve konsol oyunlarında uygulanan başka bir teknolojidir. Geliştiricilerin kalitenin etkilenmeyeceği alanlara daha düşük gölgeleme uygulamalarına olanak tanır, böylece kare hızını ve oyunun akıcılığını iyileştirir.

Exynos 2200 ayrıca Armv9 CPU çekirdeklerini entegre eden ilk yongalardan biridir. Sekiz çekirdekli işlemcide tek bir güçlü Cortex-X2 çekirdeği, üç Cortex-A710 dengeleme performansı ve verimliliği ve güç verimliliği için dört Cortex-A510 küçük çekirdeği bulunur. Samsung geleneksel olarak yongalarının saat hızının ne olduğunu açıklamaz.

Yepyeni GPU ve geliştirilmiş CPU, onları şirkette tutmak için daha güçlü bir NPU'ya da sahip. Exynos 2100 ile karşılaştırıldığında, performans iki katına çıktı ve paralel olarak daha fazla hesaplamaya izin vererek genel AI performansını iyileştiriyor.


Exynos 2200, 200 MP'ye kadar tek kamerayı, 8K video kaydını, 120 Hz'ye kadar 4K ekranları veya 144 Hz'de QHD+ ekranları destekliyor.

Yonga seti, en son LPDDR5 RAM ve UFS 3.1 depolama ile çalışır. 5G modem hem 6GHz altı hem de mmWave frekanslarında çalışır, küresel navigasyon sistemi ise tüm ana standartları ve uyduları destekler.

Samsung, Exynos 2200'ün "şu anda seri üretimde" olduğunu söyledi. Çipli Galaxy S22 serisini göreceğimiz resmi bir tarih yok, ancak söylentiler potansiyel bir lansman tarihi olarak 8 Şubat'ı işaret ediyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap