SON DAKİKA



Haber > Teknoloji > Tesla tamamen yeni bir teknoloji üzerinde çalışıyor

Tesla tamamen yeni bir teknoloji üzerinde çalışıyor

09 Temmuz 2022 Cumartesi - 12:05




Tesla, Supercharger istasyonları ağını ilk kez başlattığında, şirket o zamanlar neredeyse tek ciddi EV otomobil üreticisi olduğundan, birlikte çalışabilirliği çok az düşündü.





Ancak son yıllarda diğer şirketler EV pazarına girdikçe, şarj istasyonuna erişim talebi istikrarlı bir şekilde arttı ve Tesla'nın mevcut şarj ağını üçüncü taraf EV'lere açmaya başlamasına neden oldu.         

2021'de Tesla CEO'su Elon Musk, şirketin zaten 13 Avrupa ülkesinde bulunan açık erişimli Supercharger pilot programının yakında ABD'ye geleceğini tweetledi. InsideEVs tarafından tespit edilen yakın tarihli bir Beyaz Saray bilgi notu, yıl sonuna kadar ulaşabileceğini gösteriyor.

Bilgi sayfası, "Bu yılın ilerleyen saatlerinde Tesla, Kuzey Amerika'daki Tesla EV olmayan sürücülerin Tesla Supercharger'larını kullanmasını sağlayacak yeni Supercharger ekipmanının üretimine başlayacak" dedi. Buna erişmek için Amerikan EV sahiplerinin en son Tesla uygulamasını indirmesi ve Verge başına menüden "Tesla Olmayan Aracınızı Şarj Edin" seçeneğini seçmesi gerekecek.

Tesla, bir yılın büyük bölümünü Avrupa şarj ağına erişimini genişletmek için harcadı. Bununla birlikte, bir düzineden fazla ülkede faaliyet göstermesine rağmen, her ulustaki yalnızca belirli istasyonlar aslında sahip olmayanlar tarafından kullanılabilir. Sadece Hollanda'da her Supercharger açık erişimli. Aynısını Kuzey Amerika'da yapmak için Tesla'nın, şirketin tescilli şarj fişi şeklini aşmak ve Supercharger'ın yazılımının yeni sayısız Tesla olmayan EV'lerle güvenli bir şekilde el sıkışmasını sağlamak için istasyonlarına adaptörler kurması gerekecek.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap