A+ A-
Yorum
10

Trabzonspor'da Avcı Rapid Wien maçı öncesi açıkladı! "Net şekilde göreceksiniz"

Yayın Tarihi: 07.08.2024 - 16:56
Trabzonspor'da Abdullah Avcı ve Ozan Tufan, Rapid Wien maçı öncesi açıklamalarda bulundu.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Rapid Wien'i konuk edecek. Trabzonspor ile Rapid Wien arasında 8 Ağustos Perşembe günü Papara Park'ta oynanacak müsabaka 20.00'de başlayacak.

Bordo mavililerde Teknik Direktör Abdullah Avcı ve futbolculardan Ozan Tufan mücadele öncesi basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Abdullah Avcı'nın açıklamaları

Başlangıçlar zordur. 2 hazırlık maçı oynadık. Onu da süreleri parçalayarak. 2 de resmi maça oynadık. Oyun olarak da performans olarak da yukarı seyrediyor. Yukarı çıktıkça da rakipler zorlaşacak.

Rapid Wien daha planlı ve organize bir takım. Ciddi bir müsabaka bizi bekliyor. Geçen haftadan bu tarafa kadar hücum ve savunmada bütün konu başlıklarına çalıştık. Son antrenmanda da duran topları da çalışıp kapatacağız. İyi bir hafta geçirdik. Taraftarımızın bize ilk maçta verdiği desteği daha da yukarı çekerek iyi oyunla sonuç almak istiyoruz.

Eşik atlama maçlarından bir tanesini oynayacağız. Avrupa Ligi play-off'una geçeceğiz. Konferansı cebimize alacağız. Oyun olarak taraftarımızı yanımıza almada da bizi hızlandırma konusunda da bu maç önemli olacak.

55 resmi maç planlıyoruz. Dokunuşlar, performansa ve rakibe göre değişiklikler olacak. Yarın da dokunuşlar olacak. Bunu net şekilde göreceksiniz. Taraftarın da istediği bizim de planladığımız oyunu sahada görmek istiyoruz. Her zaman yukarı seyredemeyebilirsin. Hatalar bunun bir parçası. Oyunu daha iyi hale getirmek için çalışıyoruz. Formasyonlarda değişiklikler olacak. Yapamadıklarımız var. Bunu oyun içinde canlı analizle değiştirmek istiyoruz. Geçen maçta bunu yaptık mesela.

avci-ozan-001.webp

Ozan'ı seneler öncesinde de istemiştim. Bu zamana kısmetmiş. Hiç antrenman kaçırmadı. Planları doğru şekilde uygulamaya çalışıyor. Çok mevkide oynaması bir teknik adam için çok bir durum. Onunla olmaktan dolayı mutluyuz. Zaman zaman gerçekleştirip zaman zaman ara verdiğimiz hızlı ve temaslı oyunu geçen sezondan bu yana biraz artırdık diye düşünüyorum. Aldığımız oyuncularla bunu yapmaya çalışacağız. Oyuncu grubunun bize verdiği heyecan iyi. Taraftarın bize verdiği enerji de çok iyi.

Aramıza yeni bir sol stoper katılacak. 2 transfer daha planımız içinde var. Başkanımız ile uyum içinde transferlerde hareket ediyoruz. Şu ana kadar iyi ve dengeli gittik. Şampiyonluk senesindeki gibi heyecan yüksek. Taraftar desteğini artırarak devam ettirirse ekip olarak iyi cevaplar vereceğiz.

90 dakikayı bilemem ama geldikleri kulüplerden aldığımız bilgiler ve antrenmanlarda gördüklerimize göre Okay ve Savic'in durumu iyi. Maç anında da canlı veriler geliyor. Vereleri kullanarak hareket edeceğiz.

Santrfor konusunda beklentimiz var. Benim de, başkanımızın da taraftarın da beklentisi var. Onuachu, Sörloth ve Cornelius gibi profiller üzerinden giderek hareket ediyoruz. Ekonomik boyutu var, rakip boyutu var. En yakın zamanda gerçekleşecek. Gerçekleşirken de kulüp menfaatlerinde gerçekleşmesini istiyoruz. Bonservis ve maaş konusunda hassas davranıyoruz. Bir şeyi yaparken diğer tarafı yıkmak istemiyoruz. Umarım süreç yakında çözülecek.

Transferde 3 kez süzgeçten geçirerek hareket ediyoruz. 3 farklı ekip var. 4 oyuncu 20-24 yaş arasında. Yeni stopere bakınca her şeyi yüzde yüz. Eksikleri çalışarak geliştireceğiz. Potansiyelli bir oyuncu. Hiç ara vermedi, milli takımdaydı. Yarın akşam ya da ertesi gün takıma katılacak. Beklentimiz olan bir oyuncu. Çok anlam yüklemeyin. Eksikleri var, çalışıp daha iyi olacak.

Santrfor ve orta saha için hareket edeceğiz. Sonrasında süreci değerlendiririz.

Ozan Tufan'ın açıklamaları

İlk turdaki galibiyetler önemliydi. Futbolda devamlılık yaratmak önemli. Hem takım içi moratl ve motivasyon hem de rakiplerin tedirgin olmasını sağlıyor. Zor bir maç olacak ama hafta içinde iyi çalıştık. Sahada hocamızın söylediklerini doğru şekilde yansıtırsak avantajı alırız. Güzel bir ekimiz var.

Milli takımda oynadığım arkadaşlarımla aynı kulüpte yeniden oynamak güzel bir his. Adaptasyon açısından sorun yaşamadım. Hocamız da ekibi de bu durumu bana iyi aşıladı. Şehrin ve taraftarın, takım arkadaşları olarak bizim birbirimize güvendiğimizde yapamayacağımız bir şey yok. Hocamızın bize, bizim hocamıza karşı olan güvenle çok iyi sezon geçeceğini düşünüyorum. O sebepten dolayı da rahat ve mutluyum. İnşallah şampiyonlukla sezonu taçlandırırız.

Yeni transferlerle yeni bir arkadaş grubu içindeyiz. Neyi doğru neyin eksik olduğunu görebiliyoruz. Hocamız da bunları gözlemliyor. Ona göre de takviyeler oluyor. Hocamızın dediği gibi, daha şiddetli ve presli takım olmaya çalışıyoruz. Bunu da yapabilirsek çok daha iyi bir takım olacağız. Okay ile yıllarca yan yana oynadık. O da ben de eksilerimizi ve artılarımızı biliyoruz. Diğer transferlerle de öyle olacak.

Etiketler