SON DAKİKA



Haber > Bayburt > Bayburt balı tanıtıldı

Bayburt balı tanıtıldı

16 Eylül 2017 Cumartesi - 15:39




Bayburt'ta Bal hasat sezonu vesilesiyle geleneksel kahvaltı ve Bayburt Balı tanıtım programı düzenlendi





BAYBURT- Bayburt'ta Bal hasat sezonu vesilesiyle geleneksel kahvaltı ve Bayburt Balı tanıtım programı düzenlendi. Kahvaltı programı sonrasında tanıtım standında sergilenen ürünleri inceleyen Vali Pehlivan, “Bu tablo Bayburt için bir başarı ve gurur tablosu. Bir köyden başlayıp dokuz ayrı bölgenin balı birlikten kuvvet doğar anlayışıyla Bayburt Balı adı altında markalaşmış durumda. Bu vesileyle özellikle bu konuda yürütülen projede yoğun katkı ve emeği olan Bayburt Üniversitemize, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüze ve Arıcılık Birliğimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Coğrafi İşareti bulunmayan illerde bu yönde çalışmaların yapılması talimatıyla Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde Türk Patent ve Marka Kurumu koordinasyonunda başlatılan girişimler doğrultusunda Bayburt İlimiz için hemen harekete geçtiklerini ve geçtiğimiz ay gerekli adımları attıklarını anımsatan Vali Pehlivan, “Burada bulunan birçok kurumumuzun katkılarıyla Bayburt’a ait ürünlerin coğrafi tesciliyle ilgili olarak bir çalışma başlatmıştık. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla tescilli ürünü olmayan 11 illerimizin de tescilli ürünleri olması gerektiği talimatı üzerine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’mızın himayesinde yürütülen bir çalışmaydı. Biz de zaman kaybetmeden ilk etapta yedi ürünümüzün teklif dosyalarını hazırladık. Bunlar; Bayburt Taşı, Lor Dolması, Tatlı Çorba, Bayburt Ketesi, Bayburt Tel Helvası, Bayburt Ehram Dokuması ve Bayburt Balı’ydı. Dün de Trabzon'da katılmış olduğumuz Uluslararası Coğrafi İşaretler Sempozyumu’nda diğer ürünlerimizle birlikte Bayburt Balımız yerini aldı. Bugün itibariyle başlayan Antalya Yörex Yöresel Ürünler Fuarı’nda da balımız sergileniyor. Bayburt Balımız markalaştı patentini de aldıktan sonra inşallah hem ulusal hem de uluslararası piyasalarda hak ettiği yerini alacaktır.” diye konuştu.
Vali Pehlivan, Bayburt isminin başta gıda sektörü olmak üzere diğer sektörlerde de isminin duyulması noktasında ciddi projeler yapıldığına vurgu yaparak, “Değerli katkı ve desteklerinden dolayı başta Sayın Maliye Bakanımız olmak üzere, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımıza ve İl Müdürlüğümüze, Üniversitemize, DOKAP’a, Arıcılar Birliğine ve özellikle arıcılığa ve bal üretimine emek veren arıcılarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Gıda sektöründe önemli bir yer tutan ve insan sağlığı için çok kıymetli bir ürün niteliğinde olan balın, Bayburt adıyla da markalaşması Bayburt adına gurur ve mutluluk verici bir durum. Emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Hasat sezonunun başta arıcılarımız olmak üzere ilimiz ve ülkemize bereket ve bol kazanç getirmesini temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap