SON DAKİKA



Haber > Türkiye > Eşsiz doğası havadan görüntülendi!

Eşsiz doğası havadan görüntülendi!

25 Aralık 2017 Pazartesi - 10:48




Beyaz gelinliği giyen Kartepe’nin havadan görüntüsü izleyenleri büyülüyor





Geçtiğimiz hafta başlayan yağış ile, yeni yıl öncesi beyaz gelinliğini giyen Kartepe’nin havadan görüntüsü izleyenleri büyülüyor.Haftasonu özellikle İstanbul, Kocaeli ve Sakarya’dan gelen misafirlerini ağırlayan Kartepe’de yeni yıl öncesi  yağan karın sevinci yaşanıyor. İşletmeciler yeni yıl öncesi son hazırlıklarını yaparken, Kartepe’nin havadan çekilen görüntüleri ise adeta izleyenleri mest ediyor. Kartepe’nin zirvesine çıkan yerli ve yabancı misafirleri, Kocaeli ile Sapanca’nın eşssiz manzarası karşılıyor. Havadan çekilen görüntülerde, Kartepe’nin beyaz örtüsü ile Kocaeli’nin güneşi aynı anda yer alıyor. Özellikle doğanın harika olduğunu ifade eden tatilciler, “Kartepe’de her mevsim ayrı güzel. Kışın beyaz, ilkbaharda yeşil, sonbaharda ise kahverengi renkler bizi karşılıyor” dedi.Havadan çekilen görüntüler, adeta izleyenleri dinlendiriyor.

YOĞUNLUK OLUŞTU

 Kartepe'ye hafta sonu tatilini fırsat bilerek gelenler, kayak keyfi yaptı.Kocaeli'ndeki Samanlı Dağları'nın zirvesinde bulunan ve İstanbul'a  yaklaşık 1,5 saat mesafede olan Kartepe'deki kayak merkezi, yılbaşı tatiline  sayılı günler kala yerli ve yabancı konuklarını ağırlıyor.Sapanca Gölü ve İzmit Körfezi manzarasıyla konuklarına eşsiz  güzellikler sunan kayak merkezi, uzunluğu 400 ile 3 bin 500 metre arasında  değişen pistleriyle profesyonel kayakçılar tarafından da tercih ediliyor.Hafta sonu tatilini fırsat bilerek Kartepe'ye gelenler, yoğunluk  oluşturdu.

 KAR KALIĞINLIĞI 70 SANTİMETREYE ULAŞTI

Kartepe'deki otelin ve kayak merkezinin satış ve pazarlama müdürü  Özlem Sönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkenin en büyük kayak  tesislerinden Kartepe'de kar kalınlığının 70 santimetreye ulaştığını söyledi.Yağışın bu şekilde devam etmesi halinde kar kalınlığının 1,5 metreye  ulaşmasını beklediklerini dile getiren Sönmez, yılbaşı için tüm hazırlıklarını  tamamladıklarını, otel rezervasyon oranının yüzde 100'e ulaşarak, tamamen  dolduğunu belirtti.Kar yağışının kendilerini memnun ettiğini vurgulayan Sönmez, zorluk  derecelerine göre 17 kayak pistinden şu an için ikisinin açıldığını, kar  yağışının devam etmesi durumunda tüm pistleri açacaklarını, 3 snowtrack (paletli  kar aracı) ile pistlerin sürekli kullanılabilir durumda tutulduğunu kaydetti.Kartepe'deki otele gelen yerli ve yabancı turistlerin, kayak yapıp,  kar bisikleti ve ATV'ye binerek vakit geçirdiğini anlatan Sönmez, "Suudi  Arabistan ve Kuveyt ağırlıklı olmak üzere Arap turistler merkezimize yoğun ilgi  gösteriyor. Avrupa ülkelerinden de gelen turistleri ağırlıyoruz. Telesijejlerimiz  kullanıma hazır durumda. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları, yolları  sürekli açık tutmak için 24 saat çalışıyor. Yerli ve yabancı turistleri  ağırlamaktan çok memnunuz. Tüm kayakseverleri Kartepe'ye bekliyoruz." diye  konuştu.Sönmez, ayrıca Kartepe'ye çıkacak vatandaşları, araçlarında zincir ve  kış lastiği bulundurmaları konusunda uyardı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap