A+ A-
Yorum
10

Uraloğlu: “Trabzon özü bir sözü bir gönlü bir sevdası bir olan futbol şehri”

Yayın Tarihi: 01.08.2024 - 13:50 | Güncelleme Tarihi: 01.08.2024 - 13:48
Trabzonspor'un Süper Lig'e yükselişinin 50. yılı dolayısıyla düzenlenen toplantıda konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Trabzon özü bir sözü bir gönlü bir sevdası bir olan futbol şehri.” dedi.

Trabzonspor'un Süper Lig'e yükselişinin 50. yılı dolayısıyla program gerçekleştirildi.

Programa katılım gösteren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, şu ifadelere yer verdi: “Gerçekten 50 yıl-60 yıl öncesi ile ilgili gerek Trabzonspor’umuzun gerek Trabzon’umuzun gerekse futbola spora gönül vermiş olan abilerimizin hatıraların dinledik bu vesile ile onları görmüş olduk geçmişteki günleri yad etmiş olduk bunlar bizim için kıymetli. 1967 Faroz doğumluyum Trabzonspor ile büyüdük diyebilirim benim oturduğum doğduğum ev rahmetli Ekrem Usta’nın fırının üstü. Ali Kemal Deniz abimizin oturduğu evi çaprazdan ben görürdüm yani orada. Bırakın bir yenilmeyi bir beraberlik olduğu zaman bile mahallede çok çıkıp dolaşmazlardı.”

“Trabzon özüne dönsün dediğimiz ruhun böyle bir yansıma vardı. Burada bakanlarımız var şehrimizin hizmet edenleri var kulüp başkanımız var Trabzonspor’umuzun geçmişten beri yöneticileri var Valimiz var, Büyükşehir Belediye Başkanımız var yine Ortahisar, Akçaabat belediye başkanlarımız var milletvekillerimiz var parti temsilcilerimiz var gerçekten spor tam da bu noktada duruyor hele hele Trabzonspor olunca hepimizi bir araya getirmiş olmasını ne kadar kıymetli olduğunu ben ifade etmek istiyorum. Trabzon özü bir sözü bir gönlü bir sevdası bir olan futbol şehri. Memleket sevdalıların şehir bir şehrin evladı olmaktan duyduğum gururdan bahsetmek istiyorum.”

“Bu toplantıya iştirak eden ülkemizin her tarafından gelen sizleri sevgi ile selamlıyorum. Her şehrin bir takımı varmış öyle veya böyle ama Trabzonspor’un da bir şehri var tabi bu alıntı Mustafa Şen vekilimizden alıntıdır bu güzel bir söz gerçekten bu anlamda Trabzonspor şehrimize şehrimizin tanınmasına şehrimizin kültürüne gerçekten katkı vermiş hizmet etmiş bir kulüp. Bu etkinliği bana Faruk abi söylediğinde bizde elbette katılırız dedik. 50 yılda bir bu formatta düzenlenmiş olan ama mutlaka bu formatı daha kısa sürelerde belki daha serbest dönemlerde bir çalıştay sempozyum gibi de olabilir. Hep birlikte bunu organze edebiliriz. 57 yıla sığmış olan bir hikaye var. Türkiye şampiyonlukları var Cumhurbaşkanlığı, başbakanlık bilinen Kıbrıs’taki barış harekatında olan kupa var bunlar gerçekten bizim için kıymetli. Biraz önce baktım 6 tane kupa var 4 tanesi yerde 2 tanesi yukarıda gerçekten böyle bir şehirdeyiz.”

“Böyle bir şehirde sporu konuşmak futbolu konuşmak benim gibi mühendis için zor. Futboldan en az hoca kadar anlarız. Ondan sonra hakemin ne yaptığını mercek altına alarak çok detayları ile beraber sorgularız. Ben 2003 yılında Karayolları Bölge Müdürü olarak görev yaparken Abdulkadir Renklibay genel müdürümüzdü. Bir maça gitmiştik ben demiştim futboldan en az futbolcu kadar hoca kadar anlarız dediğimde bana şunu söyledi futbolu ailecek biliriz ama Trabzon’un futbolu okuması farklı değil. İyi anladığımız için bazı yanlışlıklara bazı eksikliklere sabretmekte zorlanırız. Böyle bir şehirdeyiz bu şehrin bu şampiyonluklarında katkıları olan, hizmet eden insanlar var.”

“Siz gerçekten çok güzel tesisler yaparsınız siz çok güzel futbolcular yetiştirirsiniz ama onu seyretmeyen takip etmeyen bir taraftar grubu bir şehir yoksa onların hiçbir anlamı da olmaz. Onun için Trabzonspor’un bu seviyeye gelmesinde her şeye gönül veren Trabzonspor’un taraftarlara teşekkür ediyorum. Bizim 7’sinden 70’ine kadar bizim bakışımızı gerçekten yansıtan bir görüntüdür. İnşallah 2024-2025 sezonunda yeni bir şampiyonluğu tatmayı rabbim bize nasip etsin. Bu vesile ile şehrimize Trabzonspor’umuza şimdiye kadar hizmeti geçen herkese teşekkür ediyorum. Gerçekten savaşların yaşandığı bir coğrafyada bulunuyoruz spor ne kadar birleştirici onun kıymetini biliyoruz.”

HABER MERKEZİ

Muhabir/Editör:Erol Taşkın