A+ A-
Yorum
10

İrmikli 3 dakika tatlısı nasıl yapılır?

Yayın Tarihi: 03.12.2023 - 14:18 | Güncelleme Tarihi: 03.12.2023 - 14:16
Tatlı tutkunlarına müjde! Mutfakta vakit geçirmek istemeyenler için ideal bir tarifimiz var

İrmikli 3 dakika tatlısı. Hem pratik hazırlanışıyla hem de muhteşem lezzetiyle sofralarınıza renk katacak bu tarifi denemeden geçmeyin. Üstelik şerbetini de sünger gibi çekiyor
Tatlı yapmak için uzun saatler mutfakta geçirmek zorunda değilsiniz! Geleneksel tatlı tarifleri genellikle uzun zaman alır ve sabır gerektirir. Ancak, günümüzde pratik ve hızlı tariflerle lezzetli tatlılar yapmak mümkün. İşte size, pratikliği ve lezzetiyle öne çıkan, mutfakta geçirdiğiniz süreyi minimuma indirecek bir tarif: İrmikli 3 dakika tatlısı! Bu tarif, içinde bulunduğumuz hızlı tempoda bile lezzetli tatlılara ulaşmanın kolaylığını sunuyor. Sadece birkaç malzeme ve kısa bir zaman dilimiyle, misafirlerinizi veya ailenizi lezzetli bir tatlıyla şımartabilirsiniz.

MALZEMELER

Keki için;

  • 3 adet yumurta

  • 3 yemek kaşığı toz şeker

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

  • 3 tepeleme yemek kaşığı irmik

  • 3 yemek kaşığı un

  • 4 yemek kaşığı süt

  • 1 paket vanilin

  • 1 paket kabartma tozu

  • Şerbeti için;

  • 1 su bardağı toz şeker

  • 2,5 su bardağı süt (500 ml)

  • Üzeri için;

  • Hindistan Cevizi

  • Toz Antep fıstığı


YAPILIŞI

  • Uygun bir karıştırma kabına yumurtaları ve şekeri alarak çırpalım.

  • Üzerine sıvı yağ, süt, irmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek mikserle tekrar çırpalım.

  • Borcama sıvı yağ alalım ve fırça yardımıyla her yerini yağlayalım.

  • Hazırladığımız harcı borcama boşaltarak önceden ısıtılmış 180 °C fırında, alt üst fansız ayarda 25 dakika pişirelim.

  • Şerbeti için uygun bir kaseye toz şeker ve sütü alarak karıştıralım.

  • Pişen keki fırından alalım. Üzerine kürdanla delikler açalım.

  • Ardından ilk sıcaklığı çıkan tatlıya hazırladığımız sütlü şerbeti dökelim.

  • Şerbetini çekmesi için kekimizi dinlenmeye bırakalım.

  • Şerbetini güzelce çeken 3 kaşık tatlımız servise hazır. Üzerini hindistan cevizi ve toz antep fıstığı ile süsleyerek servis edelim.

Muhabir/Editör:Burak Çimşit
Etiketler