A+ A-
Yorum
10

Milföy tadında akşam yap sabah pişir böreği!

Yayın Tarihi: 08.01.2024 - 13:07 | Güncelleme Tarihi: 08.01.2024 - 13:03
Milföy tadında enfes börek tarifini öğrenince bu lezzetin tiryakisi olacaksınız.

Milföy görünümlü börek tarifi ile çay ve kahvaltı vakitleriniz şenlenecek. Akşam yapıp sabah pişirin! Ve oldukça pratik. Çocukların beslenme çantalarını da renklendirecek
Malzemeler:

• 1,5 su bardağı su
• 2 yemek kaşığı sirke
• Yarım çay kaşığı instant maya
• 1 tatlı kaşığı tuz
• Yarım çay bardağı sıvı yağ
• 4 su bardağı un

Hamuru yağlamak için:

• 200gr tereyağı veya margarin

İçi için:

• Kaşar peyniri veya beyaz peynir

Üzeri için:

• 1 yumurta sarısı
• 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı:

1. Bir kabın içinde su, sirke, maya, tuz ve sıvı yağı karıştırın.
2. Unu yavaş yavaş ekleyerek hamur yoğurun ve ele yapışmayacak bir kıvam elde edene kadar yoğurmaya devam edin.
3. Hamuru üzerini örtüp, ılık bir ortamda yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
4. Mayalanan hamuru unlanmış bir yüzeye alın ve merdane yardımıyla açın.
5. Açılan hamurun üzerine eritilmiş tereyağı veya margarini sürün.
6. Hamurun üzerine rendelenmiş kaşar peyniri veya beyaz peyniri serpiştirin.
7. Hamuru rulo şeklinde sarın ve dilimleyin.
8. Dilimlenmiş hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
9. Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağı karıştırıp sürün.
10. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
11. Fırından çıkan poğaçaları sıcak servis yapın. Afiyet olsun!

Muhabir/Editör:İsmail Düzgün
Etiketler