Pestisite karşı meyve ve sebzeleri sirke ile yıkayın
Yayın Tarihi: 17.10.2023 - 10:22 | Güncelleme Tarihi: 17.10.2023 - 10:20
Prof. Dr. Hacı Ali Güleç, tarımda kullanılan pestisitler nedeniyle meyve sebzelerin sirke ya da karbonatla uygun şekilde yıkanıp üzerindeki pestisitten arındırıldıktan sonra tüketilmesi önerisinde bulundu.
Türkiye’de tarımda kullanılan pestisitler nedeniyle tehlike her geçen gün büyürken uzmanlar vatandaşın evde alması gereken önlemleri sıraladı. Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hacı Ali Güleç, meyve sebzelerin sirke ya da karbonatla uygun şekilde yıkanıp üzerindeki pestisitten arındırıldıktan sonra tüketilmesi önerisinde bulundu.
16 Ekim Dünya Gıda Günü’nün güvenli gıdaya erişim ve sağlıklı gıda tüketimi açısından önemli bir farkındalık günü olduğunu ifade eden Prof. Dr. Güleç “Meyve sebzelerin üzerinde çok yüksek düzeyde kimyasal kalabiliyor” dedi.