Tavuklu matının tadı başka!
Yayın Tarihi: 15.11.2023 - 17:15 | Güncelleme Tarihi: 15.11.2023 - 17:13
Kıymalı kadar lezzetli tavuklu mantı tarifi: Tabak tabak yeseniz doyamazsiniz
Türk mutfağının incisi mantı, yıllardır sofralarımızı şenlendiren lezzetler arasında yer alıyor. Geleneksel mantının yanı sıra birbirinden farklı iç harçları deneyenlerden biri de tavuklu mantı. İçeriğindeki tavuk eti ile farklı bir tat deneyimi sunan bu lezzet, sofralarınıza yeni bir soluk getirecek. İşte kıymalı kadar lezzetli olan tavuklu mantı tarifi...
Türk mutfağının vazgeçilmezi mantının, tavukla buluştuğu enfes bir tarif ile karşınızdayız. Tavuklu mantı, hem geleneksel lezzetlere sadık kalanlar hem de yeni tatlar keşfetmeyi sevenler için muazzam bir deneyim sunuyor.
Türk mutfağının zengin mirası içinde önemli bir yere sahip olan mantı, incelikli hamuru ve iç harcıyla kendine has bir lezzet sunar. Ancak bu kez, tavukla buluşan mantı, sofralarda yeni bir sayfa açıyor. İncecik açılmış hamurun içine nefis tavuk karışımı konularak yapılan bu tarif, birbirine mükemmel uyum sağlayan lezzetleriyle dikkat çekiyor.
MALZEMELER
3-4 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 adet yumurta
1 tutam tuz
İç harcı için:
1 adet kalçalı but
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
1 adet soğan
YAPILIŞI
Tavuk budunu bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyin, pişmeye bırakın.
O sırada derin bir kaba hamur için tüm malzemeleri ekleyin. Ele yapışmayan sert bir hamur yoğurun.
Tavuk pişince suyun içinden çıkarıp tavuk etlerini kemikten ayırın. Ayırdığınız etleri bıçak yardımıyla doğrayın. Soğanı da yemeklik doğrayın. Bir kaba alın tuz ve karabiber ekleyip tüm malzemeleri harmanlayın.
Hamuru tezgaha alın ve açın. Büyük kareler olacak şekilde kesin.
Hamurların içerisine harcı ekleyin.
Tavuklu hamurlarınızı dörtgen biçimde kapatın. Kaynayan suya atın.
Kaynayan suda haşlanan mantıları süzgeç yardımıyla çıkarın.
Üzerine yoğurt ve kızdırılmış yağ ekleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Muhabir/Editör:Burak Çimşit