SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Türkiye'nin en soğuk şehri: Sivas, -30'u gördü

Türkiye'nin en soğuk şehri: Sivas, -30'u gördü

25 Ocak 2022 Salı - 17:50




Sivas'ta etkili olan kar yağışı, yerini soğuk havaya bıraktı. Gürün ilçesi, sıfırın altında 30,9 derece ile Türkiye'nin en soğuk noktası oldu.





Kentte aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı, yerini soğuk hava bıraktı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre sıfırın altında 30,9 derece ile Gürün ilçesine bağlı Göbekören köyü, Türkiye'nin en soğuk yeri oldu. Kentin diğer ilçeleri Altınyayla eksi 24,7, Kangal ilçesi eksi 24,5 ve Şarkışla ilçesi ise eksi 22,5 ile kayıtlara geçti. Soğuk hava, il merkezinde de etkili oldu. Kızılırmak'ın Tarihi Eğri Köprü civarındaki bölümü, kısmen buz tuttu. Buzla birlikte nehir etrafındaki bitki örtüsünün de üzerinin kırağı kapladığı görüldü. Öte yandan kar yağışının ardından 1008'e kadar çıkan kapalı yerleşim yeri yolu sayısı, Özel İdare ekiplerinin çalışması ile bugün 564'e indi. Ekipler, kapalı yolları açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap