SON DAKİKA
SON DAKİKA


ETK Mağdurları için Komisyon Toplanıyor
21.11.2019

Yıllardır Emniyet teşkilatı içerisinde yaşanan bir sıkıntıyı dile getirmiş, göz bebeğimiz olan emniyet mensupları içerisinde yaşanan ayrımcılığın ortadan kalkması konusunda ilgili ve yetkililere seslenmiştim. Dile getirdiğim sorun bakanlık komisyonunda görüşüldü, bugünde sanırım karar verilecek.

Emniyet Teşkilat Kanunu’nun değiştirilen 26. Maddesi nedeniyle çok sayıda emniyet mensubu mağdur durumda. Yıllardır 2015 yılında ETK’da yapılan değişikliğin yarattığı olumsuzluğun ortadan kalkması için sesleri bakanlık komisyonuna kadar ulaştı.

Şimdi bu konu B grubu komiserlerin A grubu olması için teklif komisyona gelmiş bu işin sevindirici tarafı ancak, hizmet süreleri yani fazla çalışma sürelerinin verilmediğini öğrendim. Kanun 2015’te çıktığı için bu haklar verilmediği için 2 yıl bu komiserlerimiz kayba uğruyor, bu kadar adım atan komisyonun bu kaybı görmezden gelmemesi gerekli diye düşünüyorum.

Yaşanan bu gelişmeler ışığında ortada bir yanlış bilgilendirmede olduğu ileri sürüldü. Mali külfet (40-50lira) ve 2001’den rütbe isteniyor şeklinde doğru ile bağdaşmayan bir bilgilendirme yapıldığı söyleniyor. Bu bilgilendirme hem bakanı hem de komisyon üyelerini yanıltmaz dilerim.

Gözbebeğimiz bu evlatlarımızın mağduriyetinin giderilmesi için atılan olumlu adımlara yanlış bilgilendirmenin gölge düşürmemesi adına bugün toplanacağı söylenen komisyonun bu ayrıntıyı gözden kaçırmayacağını umuyorum.

2001’den rütbe istendiği ve mali külfet konusunda ortaya atılan düşüncenin doğru olmadığını söyleyebilirim. 2015’te yapılan değişiklikle doğan mağduriyetin ortadan kaldırılması ile bu kardeşlerimiz 2 yıl kıdem alacak. Bu kardeşlerimizin istekleri yanlış anlaşılma yada yanlış bilgilendirme nedeniyle karşılık bulmamasına neden olabilir.

Bugün toplanacak olan komisyonun yanlış bilgilendirmelerin yaratacağı mağduriyete fırsat tanımayacağına inanıyorum. Çünkü komisyonun üyeleri ve bakanın bu evlatlarımızı bizlerden daha çok düşünüyorlardır. Umarım bugün bir araya gelecek olan komisyon ileride sancı yaratacak bir adım atmaz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap