SON DAKİKA
SON DAKİKA


Demokrasi Ve İstanbul Seçimi
30.06.2019

İstanbul halkı,İstanbul’da iki ay içinde ikinci kez seçime gitti. Beklenilen olumsuzluklar yaşanmadan olgun bir biçimde seçimini sonuçlandırdı. Aslında seçim sandıklarında veya seçim öncesinde oluşan gayri ahlaki davranışlar biz vatandaşları değil de adaleti, YSK ‘yi ilgilendirir. Çünkü biz bir hukuk devletiyiz. Olumsuzluklar varsa bunu hukuk çözmelidir diye düşünüyorum; ama ne yazık ki 31 Mart sonrası hukuk iyi sınav vermedi, meşru bir seçimi keyfi olarak iptal etti.

Aslında ben iktidarın yerel seçimlerdeki izlediği politikayı beğenmedim. Söylemler, suçlamalar nezaket kurallarının ötesinde bir propaganda sürdürdü. Ne iktidardaki kişilerin ne de iktidar dışı kalmış insanların vatanseverliğinden şüphe etmek insafsızlık olur. Öyle ise daha iyiye daha güzele gitmek için yol gösterici eleştiri de bulunmak iktidar için de olumlu bir davranış olmalıydı.Ama seçim öncesi yaratılan cepheleşmeler birlik beraberliğimize zarar vermiştir.

Ben gazetelerdeki köşe yazılarımda zaman zaman iktidarı acımasızca eleştiririm. Ama eleştirimi terbiye kurallarımı bozmadan yaparım. Makamlara, onları seçen seçmenlere saygımı koruyarak eleştiririm. Çünkü kişilerin geçici olduğunu, hatta siyasal partilerin de zamanını doldurunca siyası yaşamdan çekildiklerini siyasi tarihimizde gördük ve yaşadık. Onun için kişileri olmasa bile onların işkâl ettikleri makamlara saygılı olmak vatandaş olarak görevimizdir.

Binlerce kişice değerli bulunmuş bir partiyi veya onun liderini aşağılamak eleştirmek, hakaret etmek bence Donkişotluktur. Atatürk’ün koltuğuna oturmuş bir Cumhurbaşkanı bence saygıdeğer olmak zorundadır. Cumhuriyeti korumak ve geliştirmekle görevli  o insana saygılı olmak cumhuriyetimize saygılı olmak demektir. Ancak devleti ve ulusu temsil eden bir cumhurbaşkanı da  özünü ve az-çok kimliğini bildiğim ve öğrencim olan İmamoğlu ‘nu da Sisi’ye, benzetmek ve Pontus’u yakıştırmak hatta terörist yaklaşımında bulunmak doğru değildi ve halk da doğru olmadığını sergiledi.

Cumhuriyet, toplumsal yaşantımızda en büyük devrimdir. Onun faziletleri ülkemizi  ve onun üstünde yaşayan insanlarımızı çağdaş yapmıştır. İnsanca yaşamamızı birbirimize saygıyı o sayede öğrenmişizdir.

Kılık kıyafet de yenileştik. Uygarlık Yasası ile modernleştik. Cumhuriyet’le birlikte insan olma, birey olma özelliği kazandık. Atatürk’le birlikte gelişen, olgunlaşan yaşantı biçimimizi yücelttik.  Her görüşten ve ırktan, inançtan olan  birey bizim için saygın oldu.

Bu yapımızı koruyan ve uluslararasında saygınlığımızı geliştiren her yönetime biz de saygılı oluruz. Yanlış yapılırsa halkımız gereken dersi de verir ki veriyor da.

Artık seçimler geride kaldı. Ülkemiz ekonomik yönden çıkmaz sokaktadır. İktidar ise bu çıkmaz sokağı çıkılır duruma getirmek zorundadır.Vatandaşın alım gücünü iyileştirmek hükümetin temel görevidir.

Bekliyoruz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap