SON DAKİKA
SON DAKİKA


21-26 Orman Haftası
19.03.2023

Ormanlar bir ülkenin doğal güzellik ve zenginlik kaynağıdır. Öte yandan kullandığımız araç ve gereçlerin çoğu ağaçlardan yapılır. Bize bu kadar yarar sağlayan ülke ekonomisinde yeri olan ormanlarımızı korumamız lazım. Ağaç dikip yeni ormanlar yetiştirmeliyiz.

Bu denli önemli olan ormanlarımızı korumamız hayati bir önem taşımaktadır. Çok ağaç dikmeliyiz. Gereksiz yere kağıt israfından kaçmalıyız. Orman alanlarında ateş yakmamalıyız. Küçük bir dikkatsizlik yangınlara sebep olur. Tarih boyunca insanların bilinçsiz tüketimi dünyadaki ormanları bitirme noktasına getirmiştir. Yok edilen orman alanlarının yerlerini çöller, çorak bozkır arazileri almıştır. Bu hem insan sağlığına hem de ülke ekonomilerine büyük zararlar vermiştir. Bu denli önemli olan ve çok uzun yıllar sonra sonuca ulaşan bu kaynakları ormanları korumak ve yeni orman alanları oluşturmak hepimizin vatandaşlık görevidir.

Ormanlara zarar vermek kanunen de suçtur. Kanunlarımıza göre ormanlara zarar verenlere ağır cezalar verilir. Ülkemizde ormanların korunması, ağaçlandırma işleri cumhuriyetin ilk yıllarından beri üzerinde durulan bir konudur. Bu amaçla Tarım ve Orman Bakanlığı kurulmuştur.

Atatürk 8 Kasım 1937 tarihli Nutuk’unda ormanlarımızın korunmasından söz ederek; ormanlarımızı dengeli teknik bir şekilde işletmek gereğini belirtti.

Ancak Atatürk’ün kurduğu fabrikaları sattılar, şimdi de diktiği ağaçları kesiyorlar, sonunda Atatürk’ün diğer devrimler gibi ormanları da yok edecekler.

Her yıl Mart ayı içinde bir hafta ‘’Orman Haftası’’ olarak kutlanır. Ağaçlandırma yapılır, yeni ormanların yetiştirilmesi için çalışmalar yapılır, ağaç bağış kampanyaları düzenlenir. Amaç, ormanlarımıza sahip çıkmak. Elimizden geldiği kadar ağaç dikmeliyiz.

DAİMA YEŞİLİ SEVELİM VE KORUYALIM.

İyi hafta sonları.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap