SON DAKİKA
SON DAKİKA


Anneler Günü
12.05.2024

Yarın Anneler Günü , değil bir gün yılın bütün günleri annelere adansa yine de yeterli olur mu? Bilinmez. Adını böyle koymuşlar, bugünün ‘’ Anneler Günü’’ demişler.

Doğduğumuzdan itibaren hayatımızın her evresinde bizim mutluluğumuz , iyiliğimiz için her şeyini ortaya koyan annelerimiz için her yıl mayıs ayının ikinci pazar günü kutlanıyor, Anneler Günü. 2024 yılında 12  mayıs Pazar gününe denk geliyor.

Annelerin  kalbini hep bahar mevsimi ile benzeştiririm. Bahar, güneşli ve yağmurlu ılık havasıyla okşar doğayı, gevşetir bütün katılıkları ve her varlığın çoğalıp rahatça yaşamasına olanak tanır; her türlü fedakârlığı sunar. Anne kalbi de öyle değil midir? Bahar gibi ılık ve yumuşak.

Seninle büyüdük , hastalandık,başucumuzda  bekledin, uykusuz geceler sana yoldaş oldu. Nice zamanlar kendinizden vazgeçip biz oldunuz.

Analar , annelerimiz hayatın her evresinde muhtaç olduğumuz biricik varlıklar. Belki kıymetlerini tam olarak bilmediğimiz yokluklarında ise bütün benliğimizle varlığına ihtiyaç duyduğumuz eşsiz insanlar sizlersiniz. Toplum binasının yükünü taşıyan sağlam direklersiniz. Yarınlar sizin sayenizde aydınlanır.

Bazen bir heykel traş olur yontarsınız , bazen kulaklarımıza yaşamın ezgilerine fısıldarsınız. İçimizi ısıtan sizlerin sevgisi oldu. Yıllarca bir tebessümünüz dünyalara bedeldi. Farkında olmasanız da, bir tatlı sözünüz kanat olurdu, uçardık mutluluktan, ruhumuzu okşardınız.

Nasıl unutabiliriz ki onca emeginiz var üstümüzde . Sizin elinizde yoğrulduk mayalandık ve piştik.

Ey anneler  yaşayacaksınız hep gönüllerde.

Tüm annelerin önünde saygıyla eğiliyor ve ellerinden öpüyoruz .

İyi hafta sonları...

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap