SON DAKİKA
SON DAKİKA


Atamızı Sevgi ve Minnetle Anıyoruz
12.11.2023

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 85. yıldönümünde saygıyla anıyoruz . Tabii ki millet olarak çok üzüntülüyüz. Yıllardır onu kaybetmenin acısını paylaşırız. Türk milleti olarak çok şanslıyız. Çünkü Mustafa Kemal gibi bir lider bir dahi Türk milletine nasip oldu. Gazi’nin söylediği gibi büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine bağlılık gerekir.

Her zaman Yüreğimizde taşıdığımız üzüntüyü onun fikirlerine , ilke ve inkılaplarına sahip çıkarak çizdiği yolda ilerleyerek bir nebze de olsa hafifletebilirz diye düşünüyorum.

‘’ ben gerektiği zaman en büyük hediyem olmak üzere Türk milletine canımı vereceğim’’ demişti Mustafa Kemal…

Nitekim öyle de oldu , yüce insanı kaybettik. Kaybedilen bir beden de olsa, o hala fikirleriyle, milletimiz için yaptıklarıyla, ilkeleri ile bizleri biz yapan herşeyiyle aramızda bir nefes kadar yakınımızda yaşıyor. O milletimizin aydınlık yüzünde ülkemizin bağımsızlığında imanımızın hür iradesi nde yaşıyor. Bu yüzden başımız dik anlımız ak.

Çünkü Mustafa Kemal’e verdiğimiz değer , eserlerine sahip çıkarak düşüncelerine ve Cumhuriyet’e günümüzde topyekün olarak Türk milletinin birliği ve beraberliği için göstermiş olduğu bu onurlu ve milli duruşu kendilerine çağdaş bir medeniyet olarak varlığımızı sürdürmeliyiz.

Özellikle Türk gençliği Atatürk’ün Gençliğe hitabe si nde bulunanlar karşısında daima uyanık olmalı, milli menfaatlerini her şartta savunmak için daima hazır bulunmalıdır.

Atamızın Anıldığı anlamlı günler milli birlik ve beraberliğimizi hatırlamamız için özel bir önem taşımaktadır. Ancak bu şekilde Mustafa Kemal Atatürk kabrinde rahat uyuyabilir.

İyi hafta sonları.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap