SON DAKİKA
SON DAKİKA


Birleşmiş Milletler Günü
22.10.2023

24 Ekim 1945 günü Birleşmiş Milletler’in resmi olarak başlangıç kabul ettiği anma ve kutlama günüdür.

1947’de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu; birleşmiş milletler anlaşmasının yıl dönümü olan 24 Ekim tarihinde Birleşmiş Milletler’in amaçlarını ve başarılarını dünya halklarına duyurmaya ve onların desteğini almaya adanacağını ilan etti.

Ülkeler Birinci Dünya Savaşından sonra devletler arasında çıkan anlaşmazlıklar için çok çaba sarf etmişlerdir. Milletlerin savaşta yaşadıkları kötü günleri ve savaştan sonra tarım, endüstri ve diğer gelir getiren kaynaklarında yaşanan azalmalar, açlık ve yoksulluklar iyice hissettirmeye başladı. Milletler bu karmaşanın ve acı tabloların barışsal yollarla çözülmesi gerektiğine karar verdiler. Bunun sonucunda 28 Nisan 1919 yılında Milletler Cemiyeti’ni kurdular.

Ancak bu cemiyet etkili olamadı ve İkinci Dünya Savaşı çıktı. Bunun üzerine 26 ülke temsilcisi insanlığın yaşadığı bu acı savaşların yıkımından kurtulmak için ortaklar bildiri yayımladılar ve Birleşmiş Milletler Yasası’nı hazırladılar. Amacı uluslararası güvenliği sürdürmek, ülkeler arasında iyi ilişkileri kurmak, ekonomik, sosyal, kültürel iş birliği sağlamak ve sorunların çözümünde temel hak ve özgürlüklerinin geliştirilmesinde birlikte çalışmalar yapmaktı.

Örgütün ana organları genel kurul, güvenlik konseyi, ekonomik ve Sosyal Konsey, Uluslararası Adalet Divanı ve genel sekreterliktir. Yardımcı kuruluşlar; UNESCO, FAO, UNRA ve UNİCEF’dir.

Birleşmiş Milletler Günü’nde İsrail katliam yapıyor! Nerede Birleşmiş Milletler? Ne yapıyor?

Bence sadece Birleşmiş Milletler ismi var, kendisi yok.

Ey Avrupa Birliği! İsrail çoluk çocuk katliam yapıyor, siz neredesiniz?

İyi hafta sonları.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap