SON DAKİKA
SON DAKİKA


Dünya çevre günü
8.06.2024

İnsanların sürekli yaşadıkları yere çevre denir . Dağlar, ovalar, çayırlar, ormanlar, göller ,denizler ve  Irmaklar doğal çevreyi oluşturur.

Doğal çevrenin korunması amacı 1009 72 yılında İsveç’in Stokholm kentinde birleşmiş milletler Çevre konferansı toplandı . Bu toplantıda çevre sorunları ele alındı. Çevre kirlenmesine karşı üye ülkeler ortak çözüm yolları aradılar.

Birleşmiş milletler konferansıı’nda 5 Haziran gününde Dünya Çevre günü olması kararlaştırıldı . her yıl birleşmiş milletler’e üye ülkelerde 5 Haziran Dünya Çevre günü olarak değerlendirilir.

O tarihten bu yana her 5 Haziran’da kamuoyunda çevre bilincinin artırılması Çevre sorunlarının çeşitli yönlerine dikkat çekilmesi amacıyla etkinlikler düzenleniyor .

Ülkemizde bu amaçla 1978 yılında Türkiye Çevre sorunları vakfı daha sonra Çevre müsteşarlığı 5-11 Haziran tarihleri arasını Çevre koruma haftası olarak kabul etti.

Çevre koruma haftasıı’nda okullarda öğrencilere doğal çevrenin korunması gereği öğretilir . Hafta boyunca radyo ve televizyonda halka çevre kirlenmesi ile ilgili bilgiler verilir. Alınması gereken önlemler anlatılır. Gazete ve dergilerde doğal çevrenin korunmasına ilişkin yazılara yer verilir.

Uygarlığın  gelişmesi, endüstrileşme sonucu fabrikalarda insan gücüne gereksinimi arttı. Kırlarda, köylerde, doğal çevrede yaşayan insanlar kentlere göçtü. Kent nüfusu önemli ölçüde çözüldü. kentlerde nüfusun artışı ve sorunun en önemlisi çevre kirlenmesidir. Başlıca çevre sorunları su, hava ve toprak kirlenmesidir.

Sonuç olarak ;

Doğal çevre bizim çevremizdir . Biz doğayı korudukça doğada bizleri korur. Havaya, suya, toprağa karışan kimyasal atıklar doğayı etkiliyor. Bu atıkların çoğalması insan sağlığını bozuyor.

Kısacası çevre sorunları sağlığımızla yakından ilgili ilgili bir konudur .

Hayırlı hafta sonları .

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap