SON DAKİKA
SON DAKİKA


Dünya Emekliler Günü
23.06.2024
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi geçmişte çok güçlüyken tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin geleceğe güvenle bakmaya hakkı yoktur 
Vatanımıza en güzel şekilde hizmet hizmet etmek için yıllarını veren kıymetli büyüklerimize sunulan hizmetlerle yaşam kalitelerini artırmaya devam edilmelidir .
Dünya emekliler günü ülkemizde ekonomik krizin gölgesinde kutlanıyor .
Bugünün meydana çıkışı !
Emekli Yurttaşlar için her yıl 28 Haziran-4 temmuz arası emekliler haftası Mustafa Kemal Atatürk’ün emekliye ayrıldığı tarih olan 30 Haziran ise emekliler günü olarak kutlanıyor .
Amaç !
Emeklilik insanların çalışma gücü ve yeteneklerini yitirip çalışma hayatından ayrılmalarıyla gelir kaynaklarının ortadan kalkması üzerine kazandıkları haktır . emeklilik sayesinde prim ya da kesenek ödeyen işçi, memur ya da bağımsız çalışanların yasayla  belirlenmiş bir süre sonunda işten ayrılarak bir hizmet karşılığı olmaksızın aylık alması sağlanır.
Ne yazık ki Türk emeklisi yıllardan beri AB üyesi ülkelerdeki emeklilerin hayat standartlarının çok gerisinde kalmış , hayatına devam ettirmeye dermanıda kalmamıştır. Devlet yetkililerine soracak olursak olumlu cevap verebilecek bir yetkili bulabilir miyiz acaba?
Gerek devletten gerek özel sektörden emekliye ayrılan insan  gelecek endişesi duymadan ömrünün geri kalan kısmını huzurlu , mutlu insanca yaşamayı hayal etmektedir.
Emekliler daha fazla ezilmeden haklarını korumak için örgütlenme yolunu seçmiştir . Yasal zeminin meşru olması için sendika kurma hakkının verilmesini istemektedirler.
Bütün bu zorluklar içinde bütün emeklilerin emekliler günü kutlu olsun . Daha güzel günlere elbirliği, güç birliği yaparak ulaşabiliriz.
İyi hafta sonları .

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap