SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kanser Haftası
9.04.2023

Her hastalıktan sonra o hastalığın tedavi yöntemleri aranır.

Tarihte birçok hastalık Türk ve dünya insanlığını tehdit etmiş, hatta çok canlar gitmiştir.

Gününüzde bu azgın hastalıkların birçoğu basit sıradan bir hale gelmiştir.

Ama bu alanda emek vermiş, başarılı olmuş insanlarının anıtlarının dikildiğini pek göremedim ve duymadım. Ancak ciddi bir hastalık dünyayı tehdit etmeye başlayınca o zaman yine bilim adamlarına sarınılır. Kanser de bunlardan biridir.

Her yıl ülkemizde 1-7 Nisan tarihlerinde kanser ve kanserden korunma konusunda farklı etkinlikler düzenlenir. Toplumumuzda ‘amansız’’ hastalık olarak görünen kanser aslında kronik bir hastalıktır.

Kanser hızlı artış gösteren bir hastalıktır. Ülkemizde de kanser görülme sıklığı giderek artıyor. Yeter ki bu hastalığı erken yakalayalım.

Kanser %10-15 kalıtsal bir hastalıktır, yeter ki kendimizi bırakmayalım, tedaviye başlayalım. Diğer hastalıkların tedavisi gibi.

Günümüzde kanserle mücadele kök hücre merkezlerinde yapılmaktadır. Ama ölüm eşiğine gelmiş bir hastadan zamanında kök hücre alınıp hastalığında kullanılmış olsa bu hastalık boyutları bu kadar ileri safhalarda olmazdı.

Bölgemizde en önemli kök hücre merkezi KTÜ Tıp Fakültesinde kurulmuştu. Ancak bu kök hücre merkezi bilinmeyen sebeplerden dolayı kaldırılmıştır.

21. yüzyılda bilim ve teknolojiye, yaşamımıza özel bir önem vermeliyiz.

İyi hafta sonları.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap