SON DAKİKA
SON DAKİKA


Trafik anlayışımız
31.07.2023

Trafik araçlar ve insanlardan oluşan ulaşım ağıdır. Dünyada sorun olan trafik bizim ülkemizde ve de bölgemizde de sanırım sorunların başında geliyor. Dünya küçülmesine devam ettikçe de sorun büyüyor.

Nerede duracağı bilinemiyor; Biz bugün kent içi trafikten…

Kaldırım karmaşasından…

Eğitim yetersizliğinden…

Kısacası…

Çaresizliğimizden söz etmeye… İlgili ve yetkililerimizi uyarmaya çalışmak istiyorum. Önce kaldırımlardan başlayalım! Bilinir ki kent içi trafikte yeni bir adım atıldı. Arkası gelecek kuşkusuz… Ancak yılların bir sorunudur ki! Kaldırımlar da yaşanıyor. Son günlerde büyük bir karmaşa!

Neler mi oluyor?

Ara sokaklarda yaşananlar… O şimdilerde ana caddelere sıçradı. Kaldırımlar park yeri olmuş. Öylesine ki; vatandaşın hakkına yürüme hürriyetine el konulmuş sanılır.

Caddelerde yürümeye mecbur bırakılmış sanılır ki yeni kurallar konmuş. Gün içinde iş yerinin akşamları da evlerin önüne aracını çekenler. Kaldırımlarda anarşiye neden oluyor! Gariptir ki karışanları uyaranları yok!

Aslında olması da zor.

Akıl alacak gibi değil…

Adam aracını kaldırıma çıkarıyor, yayaya geçecek yer bırakmıyor. Ben aracımı sağlama aldım sen ne yaparsan yap dercesine. Böylesi tablolar kentin her yanında… Şimdilerde ana caddelerde de yaşanıyor.

Biz de diyoruz ki!

Avrupa birliğine gireceğiz nerede insan hakları? Eğitimi daha çok ağırlık vereceğiz. Kaldı ki bizler toplum olarak… Trafik lambalarına saygıda zorlanıyoruz! Lambaları hiçe sayıyoruz… Görevliye görmezden geliyoruz! Acaba cezaları arttırırsak çare olur mu?

Olmaz efendim olmaz.

Kafaları değiştirmemiz gerek!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap