SON DAKİKA
SON DAKİKA


Turizm Haftası
16.04.2023

Doğal güzellikleri ve tarihi zenginlikleri ile Türkiye dünyanın önemli turizm merkezlerinden biridir . Ülkemizin bu güzelliklerinden ötürü yıllardır iç ve dış turizm  için çok önemli duraklardan biri olmuştur.

Son yıllarda artan tanıtım çabaları spor ve sanatta sergilenen üstün başarılar ülkemizin tanıtılmasında önemli roller oynamıştır. Turizm eğlenmek ve dinlenmek alışveriş yapmak veya öğrenmek gibi amaçlarla düzenlenen gezilere verilen genel bir isimdir.

Turizm bütün dünya da  üzerinde önemle durulan bir konudur. Çünkü turist gezi için gittiği ülkeye döviz bırakır. Bu döviz ülkenin ekonomik gücünü arttırmaktadır.

o turizm olgusuna bir de turist  açısından bakmak gerekir. Turist geziye çıkarken hangi istek ve amacı taşıyorsa onu bulabileceği bir ülkeye gidecektir. Fakat bunu yaparken rahat etmeyi, eğlenmeyi ,öğrenmeye ve yaşantısına zenginlikler katma yıda isteyecektir. Kuzey yarımkürede Asya ve Avrupa kıtalarının eşiğinde eşsiz doğası ve zengin medeniyet kalıntılarıyla Türkiye adeta bir turizm yıldızıdır. Dünyanın hemen her yerindeki  gezginler için çok cazip olanaklara  sahiptir.

Turizm kalkınmanın önemli anahtarlarından biri olduğu çok sık vurgulanan bir olgu olmasına rağmen bu konuda henüz yeterli bilinç düzeyine erişilmemiştir . Turizmin mevsimlik bir çıkar sağlama zamanı gibi algılanması fırsatçı eğilimler ülkemiz turizmine hala büyük zararlar vermektedir. Bir memnun turist bin turist yollar.

İşte bu gerçekler 15-22 Nisan tarihlerini turizm haftası olarak kutlamayı gerektirmiştir. Turizim haftası nda okullardaki etkinliklerle şehirlerde düzenlenen tanıtım faaliyetleri ile veya medya kuruluşlarının katkılarıyla ülkemizin turizm gücünün artırılması için uğraşılır.

Kültür ve turizim bakanlığı yurt ve dünya çapında düzenlediği etkinliklerle Anadolunun kültür zenginliğini doğal güzelliklerini tanıtmaya çalışmaktadır . Ülkemizin tarihi kültürel sanatsal ve turistik değerlerinin yurtiçinde  ve yurtdışında tanıtımını yapmak , yaptırmak bu amaçla yurtiçinde yurtdışında çeşitli etkinlikler yapan kuruluşlarla işbirliği yaparak tanıtım çalışmalarının en etkin hale gelmesini sağlamak Kültür ve Turizm Bakanlığının en önemli görevlerinden biridir.

İyi hafta sonları .

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap