SON DAKİKA
SON DAKİKA


Artık futbol farklı oynanıyor
5.03.2024
Bir hoca en iyisi oyuncu kadar hocadır. Bu kaçınılmaz bir gerçektir. Geçmişte birçok takımda da böyle olmuştur. Dolayısıyla Onuachu Trabzonspor’a büyük katkı sağlayan bir oyuncuydu.
Bunun gibi örnek verebileceğimiz birçok isim var. Artık futbolun mantalitesi değişti. Oyunculara oyun oynama özgürlüğü veriliyor. Sadece kaleden aldım savunmaya, savunmadan aldım orta sahaya, orta sahadan aldım geçişleri yapıyorsun öne. Tekrar dön 500 pas 600 pas bu tür oyunlar artık geride kaldı. Artık direkt daha hızlı, daha sonuca yönelik ve mevkisel bağımlılık olmadan oynanıyor. Kabul etmemiz lazım, anlamamız lazım, çözmemiz lazım. Eğer yarışmacı takım olacaksak çok da oyuncuya bakmadan bu sistemle oynayarak sonuca varabiliriz. Bu anlayışla oynayıp sonuç almış birçok takım var. Önünde çok daha fazla transfer yapmış takımlara karşı ön plana çıkan takımlar. Örnek verirsek, Almanya’da Leverkusen, İspanya’da Girona, Belçika’da Union Saint-Gilloise bu tip işleri yapıp başarılı olmuş takımlar. Artık bu noktalara dikkat etmek lazım. Trabzonspor bu akşam harbiden çok pas yaptı ancak yan pas yaptı. Durağan bir futbol oynadı. Durgun oynadı. Pozisyon üretemedi. Üretilen pozisyonları bize topu vererek Alanyaspor yaptı. Daha direkt oynayarak daha hızı geçişlerle direkt savunma arkasına atılan toplarla oynamaya çalışan Alanyaspor’du ve galip gelmesini de bildi. Ne yapabiliriz? Kupada Karagümrük maçı var. Ondan sonra Fenerbahçe maçı var. Çok tehlikeli iki maç bizi bekliyor.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap