SON DAKİKA
SON DAKİKA


Daha organizeydik
11.12.2023

 Neden? Daha önce Denswil ve Baniya’nın yerine Medy’nin oy naması ve oynadığı bölgede Berat’ın oynaması, Bakasetas’ın tekrar 11’de yer alması Trabzonspor’a katkı sağladı. Bunu Larsen için söyleyemiyorum ama asıl Trabzonspor’un bölgesel eksikliğinin doldurulması takım üzerinde olumlu etki yarattı.


Topa v uran, hareketsiz topları kullanan bir Bakasetas var, futbol aklı olan, futbol zekası yüksek olan. Dolayısıyla Bakasetas’ın ilk 11’de olması Trabzonspor’a büyük katkı sağladı. Artı Mendy’nin Denswil ile çok uyumlu oy naması ve Berat’ın da onların önünde koruyucu görev yapması savunmanın orta göbekte hem oyun kurmasını hem topun elde durmasına hem de rakibe atak vermemesini sağladı. 


Bunları özetledikten sonra Trabzonspor, oyunu rakip alana yıktı, Gaziantep takımı da oyunu kendi bölgesinde kabullendi. Visca ve Trezeguet ile birlikte çok önemli ataklar yaptı Trabzonspor. Niye? Abdülkadir Ömür’ün araya derin sızmaları, Bakasetas’ın orada şuta dönük tehdidi rakibin kendi sahasında kalmasına neden oldu. Ortalarda Trabzonspor müthiş toplara dokundu ama şanssızlığı golü bulamadı. Burada Onuachu’nun zaman zaman beceriksizliği, zaman zaman rakip kalecinin çok iyi oy naması. Nita bugün 3 gol yemesine rağmen bana göre sahanın en iyi oyuncusu idi.


Trabzonspor üçüncü bölgede oynadığı zaman çok etkili bir takım. İyi pas yapan, etkili şut atan, adam geçen, adam eksilten bir takım. Çabuk oyuncuları il e birlikte rakibe tehdit oluşturan bir takım. Yeter ki geçiş hücumlarında rakibe yakın olalım ve rakibin hücum oyuncularını oynatmayalım. Trabzonspor, Gaziantep’e karşı ilk yarı rakibe hiç pozisyon vermedi, çok pozisyon üretti. Kazanma isteğini burada gösterdi zaten. İkinci yarıda problemi çözdü Trabzonspor. Bugün sahada 2 gole kadar reaksiyon gösteremeyen silik bir Gaziantep vardı. Trabzonspor’un bugün rakip sahada oynaması problemi çözdü. Geçen hafta içerde alınan mağlubiyetten sonra bu deplasmanda alınan galibiyet çok önemliydi. Daha organize oyuncularla birlikte daha organize bir maç izledik. Tebrik ediyorum Trabzonspor’u, iyi bir sonuçtu.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap