SON DAKİKA
SON DAKİKA


İlk Maçlar Zordur
24.10.2023

Tabii ki hocanın ilk maçı. İlk maçlar çok önemlidir. Kazanma adına da oyun anlamında da önemli. Bu akşam maçın kazananı olduk. Kaybedebilirdik, berabere de kalabilirdik. Birbirine yakın puanlara sahip takımların maçlarında kontroller zor olabiliyor. Dolayısıyla kazanıp 15 puanla yukarıya tırmanabilmek sizi biraz daha baskıya sokuyor. Avcı’nın oyuncu eksikliği var, doğru. Yeni geldi, onun oyunculara, oyuncuların da ona alışma süreci var, doğru. Bunda güçlükler var, doğru. Ama oyun boyunu bu kadar uzun tutarsanız, rakibe hiç baskı, yakın hamle ve temas yapmazsanız zorlanırsınız. Trabzonspor yine bunun zorluğunu yaşadı. Ağır oyuncuların kontrolsüzlüğü, oyun başında olması ve rakibe yakın oynayamaması hatta oyun boyunu kısaltamaması ki santrforumuz ağır, orta sahamız ağır, stoperlerimiz ağır… Rakibe çok pas yapma imkanı verildi. İkiye birlerle, kısa paslarla bayağı pozisyon yakaladılar. Şanslı olduğumuz anlar vardı. Ve şanslı da bir gol atarak maçı kazandık. Ama sadece bu kadar söyleyebilirim.

Yabancı oyuncuları oynatamayışımız sanırım bir transfer başarısızlığı diyebiliriz. Santrforumuz şanssız ve ağır bir oyuncu. Koordinasyonu zayıf ama iyi niyetli. Bu tip doğal fizik gücü yüksek oyuncular kontrolsüz olabilirler, dediğim gibi iyi niyetli bir oyuncu. Trabzonspor’un en büyük sorunların bir tanesi oyunu elde tutup böyle bir pivot santrforun ayağına oynamayıp hücum organizasyonlarını yapamayışı. Bunu zamanla yapıp skoru elde tutabiliriz diye düşünüyorum. Tribünler yine eksik, tribünler eksik olunca Trabzonspor’un coşkusu eksik oluyor. Coşku eksik olunca heyecan kayboluyor. Bu da oyuna yansıyor. Bu akşam da bu yaşandı. Alınan 3 puandan ötürü takımımızı kutluyorum.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap