SON DAKİKA
SON DAKİKA


Sivas’a Yaradı Bize Yaramadı
28.11.2023

Yani bu havada bu mevsimde -5 derecede maçı oynatanların futbol adına bazı şeyleri düşünmesi lazım. İki defa geriye düşmemiz 2-0’da 2-2 ve 3-2’den 3-3’e gelmemiz Trabzonspor adına eksi anlamında çok önemli. Bizim gibi iyi bir takımın iki defa geriye düşmemesi lazım. Sivasspor kadro kalitesi olarak bizim üstümüzde değil. Rakibe çok uzak kalmamız bize pahalıya mal oldu. Tabi ki Baniya bu takımının oyuncusu değil, bizi çok eksik bırakıyor. Sanki hocanın kafasında Baniya, Bakasetas, Larsen, Bardhi, Teklic, Benkovic yok gibi. Bunlar takım üzerinde fazlalık gibi duruyor. Yine Trabzonspor çok para harcayarak… Hem sezon başında harcandı hem de devre arasında para gücüyle ayakta durmaya çalışacağız. Aslında bizim görevlerimizde bir tanesi de takımı ve oyuncu geliştirmek olmalı.  Aslında biz liglerinde bunu görünüyoruz oyuncuyu geliştirmekten ziyade parayı geliştiriyoruz.

Trabzonspor maç kazanmak istiyorsa rakip sahada oynayacak. Kaliteli ayaklarla sonuca gidecek. Pepe, Bakasetas, Trezeguet, Visca gibi kaliteli ayaklarla sonuca gidecek. Bunlarla beraber eğer oyunu ön alanda tutarsanız maçı kazanırsınız. Trabzonspor savunma yaparsa çok maç kaybeder. Trabzonspor genelde evinde oynadığı maçlarda baskılı oynuyor ve kazanmaya yakın oluyor. Ama deplasmanda oyunu kendi sahasında kabul ettiği için mağlubiyete daha yakın oluyor. Trabzonspor takım savunmasını tam anlamıyla yapamıyor. Bu da takımın gol yemesine ve kaybetmesine neden oluyor. En büyük handikaplarımızdan bir tanesi bu.

Kaleci Muhammet Trabzonspor’un kalecisi değil. Her zaman bu tip golleri yersiniz. Eğer Uğurcan olmazsa Trabzonspor’un mutlaka kaleyi sorunsuz hale getirmesi lazım. Baniya’nın oyundan çıkması ve Mendy’nin stopere geçmesi ile Trabzonspor orta sahasını kırılgan hale getirdi. Baka, Ömür ve Pepe gibi savunma gücü zayıf oyuncularla orta saha olmaz. Neden oyuna Berat girmedi diye insanlar düşünebilir. Orta alanda savunma ağırlıklı biri olması gerekirdi. Onuachu iki net pozisyonu harcadı. Bu kadar uzun boylu oyuncunun bu kadar net pozisyonları gol yapması lazım. Trabzonspor ilk yarının son 10-15 dakikasında çok iyiydi, ancak ikinci devrede silik bir görüntü sergiledi. Enis Destan’a dikkat etmek gerekir. Onu bundan sonra daha çok kullanmak lazım.  

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap