SON DAKİKA
SON DAKİKA


Aday bolluğunda Zorluoğlu’nun şansı
1.01.2024

Bence Mart sonunda gerçekleşecek yerel seçimlerde en zor kararı AKP verecek.

Muhalefet rahat, rahat çünkü aday yok!

Van’da Vali iken yatay geçişle Trabzon’a Belediye Başkanı olan Zorluoğlu aslında kentte güzel şeylere imza attı. Maraş Caddesi’nin trafiğe kapanması, Boztepe tünelleri, Yalıncak Plajı, Ganita-Faroz sahil projesi bunlardan birkaçı.

Ama bazı ihalelerin adrese teslim yapılması, teşkilatlar ile mesafeli çalışması, Vali kimliğinden ödün vermemesi, TİSKİ’de yaşatılan gerilimler muhalefetten çok kendi partisinde eleştiri yağmuruna sebep oluyor. Bunun üstüne bir de Sayıştay raporlarında bu ihalelerin eleştiri alması Zorluoğlu’nun şansını azaltıyor.

Gerçi, Gümrükçüoğlu’nun da son dönemi böyleydi ve reis ahde vefayı öngörüp tekrar aday göstermişti.

Bekleyip göreceğiz…

 

CAHİT TURAN’IN BÜYÜKŞEHİR HEVESİ

 

Bizim eski bakan Cahit Turan şimdilerde Büyükşehir için en şanslı aday gözüküyor.

Olur mu, olmaz mı bilmem ama bakanken bir gecede görevden alınmasının vardır bir sebebi hikmeti diye düşünüyorum.

Bilindiği gibi İstanbul-Edirne yolu gurup şefliğinde mühendis olarak çalışırken önce Karayolları Genel Müdürü sonra da Ağustos 2015’te Cumhurbaşkanlığı başdanışmanı, kısa bir süre sonra da Ekim 2015’te Danıştay üyesi (!) yapılmıştı.

Evet şaşırmıştık, ülke ne hallerde inşaat mühendisinin Danıştay’da ne işi var diyorduk ama Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı da Polis Akademisi eski müdürü idi, sadece güldük.

Ardından da Ulaştırma Bakanı yapıldı, mahkeme kürsüsünden şak diye mahkemenin kamu tarafına geçmişti.

Akabinde de görevden alınan ilk bakan oldu, acaba neyi yapamadı veya neyi fazla yaptı da görevden alındı meraklarımız arasında.

Faruk abi de bastırıyor onun tarafından, onu da bekleyip göreceğiz.

 

ALIN AKP’YE BENDEN ADAY

 

Bana sormazlar elbette ama bence Trabzon Büyükşehir Belediyesi için en geçerli aday Muhammet Balta’dır.

Zorluk çekmez, Cumhuriyetle hatta kurucuları ile direk sıkıntılıdır…

Çevre Şehircilik Bakan Yardımcısı olarak görev yaptığı kongrelerdeki konuşmaları ortada.

Bir kentsel dönüşüm kongresinde kinini kusmuş ve “10. Yıl Marşı’na takılıp kalan insanlar ‘ana yurdu dört baştan ördük’ falan insanlar bu memlekette bir tren rayı bile bir yerlere döşememişler ama 11-12 yıllık süreç içerisinde Türkiye’de yapılanlar belli” demişti.

Salon protestolarla boşalmıştı onun, “Oturun arkadaşlar, sustum, sustum” demesine rağmen.

Bir ara meclisteki kavga da CHP’li vekillerin ayağını ısırdığını da iddia etmesine gülmekten yarılmıştık. Sağlık konusunda uzman kişiler yara izinin yeni olmadığını ileri sürseler bile acısı bir nebze düşsün diye 3 dönem vekillik falan yaptırılmıştı güzel kentimden.

Poşet fabrikası var diye onu mecliste çevre komisyonu başkanı bile yapmışlardı, gerçi o tarihlerde çıkarılan poşet yasası ile bir bağlantısı olduğunu iddia etseler bile ben katiyen inanmıyorum.

Uyum sorunu asla olmaz, alın yapın Balta’yı.

Taşa vurdum demezsiniz…

 


© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap