SON DAKİKA
SON DAKİKA


Trabzon’da iki parti arasındaki fark…
4.03.2024

ORC araştırma şirketinin 24 Şubat-27 Şubat arasında 1.650 kişi ile yaptığı anket sonucu açıklandı.

Anket şirketi Trabzon’da seçmene “Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi adaya oy vereceksiniz?” diye sormuş.

AKP adayı Ahmet Metin Genç yüzde 43,9, CHP adayı Süha Saral ise yüzde 20,6 çıkmış…

İYİ Parti adayı Muhammet Erkan’ın yüzde 15,5, kararsızlar yüzde 11 oranına denk düşüyor.

Görünen köy kılavuz istemez, tüm muhalefet toplanıyor bir iktidar partisi etmiyor.

Hem de bu ekonomik şartlarda, bu yoksullukta ve bu pahalılıkta…

CHP, İYİ Parti yöneticileri şapkalarını önüne alıp düşünmeleri gerek,

“Biz nerede yanlış yapıyoruz?”…

T(Ç)ORBA YASA…

Sibel Hanım “çorba yasa” diyor, bence de…

AKP hükümetlerinin bir vazgeçilmezi bu “torba kanun”, bir başka adı ile “çeşitli kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun”. Ne bulursa içine koyuyor AKP, yemin ediyorum bıraktım bunlara oy veren seçmenlerinin haberi olup olmamasını şuan milletvekili olanlarında bir tanesinin haberi varsa dişimi kırarım. Doldurdukça dolduruyorlar…


2024 çorba yasanın içine; Sosyal güvenlik ve çalışma hayatı alanındaki düzenlemeler, Vergi alanındaki düzenlemeler, depremzedelere ait düzenlemeler ve yerel yönetimler ile ilgili düzenlemelerini karman çorman iteklemişler.

Emekli var mı yok, işçi emekçi var mı yok, ne var? Kur korumalı mevduat ve katılım hesapları gelirlerine vergi istisnası süresinin uzatılması falan filan var…

Kabul edenler, etmeyenler kabul edilmiştir.

Sorsalar demokrasi ile yönetiliyoruz…

LOJİSTİK’TE TRABZON’UN ŞANSSIZLIĞI

Trabzonlu Bakan Uraloğlu açıklamış, “2053 yılına kadar ülkemizdeki lojistik merkezlerin sayısını 13’den 26’a çıkaracağız ve küresel ölçekte merkez haline geleceğiz. Coğrafi olarak çok önemli bir konumda olan Türkiye, kurulacak lojistik merkezlerin işlevlerinin hızlanması sayesinde Asya ve Avrupa arasındaki taşımacılığın vazgeçilmezi haline gelebilecek…”

Geçen genel seçimde bizim siyasilerin ağzında sakız olmuştu Trabzon lojistikte merkez olacak diye. Ne oldu?

Fos…


Rize’ye lojistik için bütçe ayrıldı, Trabzon nakavt! Samsun-Gelemen’den sonra Karadeniz’deki ikinci merkez Rize’de yapılıyor.

Pardon, Trabzon’un 4 AKP milletvekili ne iş yapar acaba?

Bağlamacı Mustafa çalar; “Evlerinde makine, Kalk gidelim Hâkime, Beni baştan çıkaran, Orta boylu Sakine…”

 BAHÇELİ’NİN MİSYONU…

Yeni bir misyon yüklenmiş Bahçeli, AYM’yi her konuşmasında hedef yapıyor…

Şöyle bir düşündüm, derdi ne?

Anayasa Mahkemesinin 3 üyesi önümüzdeki birkaç ay içerisinde emekli oluyor ve Abdullah Gül’ün atadığı bu üyelerin yerine Erdoğan’ın atayacağı partililer gelecek. Yani birkaç ay içinde Erdoğan’ın total kontrolü altında olacak bir AYM için neden Bahçeli kapanma yaygarası koparıyor? 25 senedir yönettikleri ülkede bir tane düşman mı kalmış birkaç tane önemsiz kararı bahane ederek hükümete darbe yapıyorlar algısı oluşturuyorlar.

Şimdiki misyonunu açıklıyorum; hızlı ve ivedi bir şekilde anayasayı değiştirmek ve Erdoğan’ı bilmem kaçıncı kez Cumhurbaşkanı seçtirebilmek.

Bütün plan bu, yazın bir kenara…

OSMANLININ SON SÜTOĞLANI…

Murat Bardakçı’nın dediğine göre bu Kayıhan ve ailesi, Şam’a ya da Arap Yarımadasına yerleşmiş olan zurnanın son deliğinden de çok uzak Sultan Vahdettin’in çok uzaktan akrabaları ve kendilerince cehalet sayesinde bir rant kapma peşinde olan güruh.

Oldu koçum, İstanbul’un anahtarını ceddinin İngiliz generale yaptığı gibi hoplaya zıplaya ağzı kulaklarımızda size verelim…

Bak oku Sultan Vahdettin dedenin İngiliz işgal orduları komutanı General Harington’a sığınma mektubunu sütoğlan; “Der Saadet işgal orduları Başkumandanı General Harington cenaplarına; İstanbul’da hayatımı tehlikede gördüğümden İngiltere devlet-i fahimesine iltica ve bir an evvel İstanbul’dan mahall-i ahara naklimi talep eylerim efendim. 16 teşrin-i sani (Kasım) 1922 Halife-i Müslim’in. İmza Mehmet Vahidettin.”

Ne demişti Neyzen Tevfik; “Geldikleri gibi gitmediler; Kimi itini bıraktı, kimi bitini. Kimi de piçini bıraktı!.. Yoksa bu kadar şerefsizin bizden olması mümkün değil!”

Sütoğlan, senin dedeni de sevmezdim


© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap