SON DAKİKA
SON DAKİKA


Trabzon’un kurtuluşu 24 Şubat değil!
7.02.2024

Aynen böyle…

“Trabzon’un kurtuluşu 24 Şubat değil, Güney Çevre Yoludur…” diye bize bir dosya vermişti bundan taa 25 sene önce Trabzon Şehir Planlamacılar Odası başkanı.

97-98 yılları idi sanırım, biz Trabzon Çevre Meclisi’ni kurmuş, tüm meslek odalarından Trabzon hassasiyetleri ile ilgili raporlar alıyorduk.

Dediğim gibi tam 25 sene önce Şehir Planlamacılar Odası başkanı bize Trabzon’un tek çözüm yolunu Güney Çevre Yolu olduğunu raporlamıştı.

Aradan geçen çeyrek yüzyılın büyük bir diliminde ülkede, 21 senedir kim yönetimde, AKP…

En ufak bir ilerleme var mı, yok!


Koca bakan bile sözlerinin arasına tek kelime ile yerleştirmiş “Güney Çevre Yolu için çalışmalar aralıksız (!) devam ediyor”…

25 senedir aralıksız çalıştığınız yol olsa olsa ayakyolu olur, ayıptır ayıp!

 

HÜKÜMET-BELEDİYE EL ELE VERMEZSE…

 

Hatay’da kükremiş Reis, “Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez” demiş. Ardından da “Hatay’a geldi mi? Şu anda Hatay garip kaldı” söyleyerek deprem sonrası süreçte muhalif belediyelere kasıtlı olarak yardım edilmediğini ima etmiş.

Reis resmen Hatay’a destek olabilirdik ama olmadık demiş.

Açık açık söylüyor: Benden olmayana bu ülkede rahat yok…

Her şeyi geçtim, depremin yıl dönümünde Hatay’da bu sözleri söylüyor, yazık!

Seçiminiz batsın emi!


ARAKLI KAN AĞLIYOR…

 

Araklı Katı Atık Depolama Tesisinde aynı Sürmene Kutlular gibi sıkıntılar başladı.

Atık sularını kaçak bir şekilde Karadeniz’e boca edildiğini CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ahmet Kaya ortaya çıkardı. Sabaha yakın zehirli su dolu bir tankerin Değirmendere’de kanalizasyon rögarına pis suları boşalttığını görüntüledi, saat gece 01.36. Boşaltan tırın üzerinde “Katı Atık Belediyeler Birliği” yazıyor, hatta görevliler de hiçbir şeyi saklamadan “Araklı Katı Atık tesisinden akan sular var” deyip hortumu dereye dayıyorlar…

Daha dün bir, bugün iki, hemen verilen sözler unutuldu.

Yıl 2024, vahşi depolamaya devam ediyor yerel yönetimler…

 

RİZE DEĞİL DE NİYE YENİDEN TRABZON?

 

90’lı yılların başında Trabzon Moloz çöplüğüne dökülen katı atıklarımız için Çevre Bakanlığı bir proje yapmıştı. Yıllardır bakır madeni çıkarılan Sürmene Kutlular havzasının hem yeniden düzenlenip rehabilite edilmesine hem de denize dökülen çöplerle doğal hayatı tekrar yöre halkına kazandırması açısından muhteşem bir proje idi.

Biz de Trabzon Çevre Meclisi olarak o tarihlerde çok çaba göstermiş, desteklemiştik. 2007 yılında bizim belediyemize nasip olmuş, denize çöp dökmeyi ortadan kaldırmıştık. Sürmene Kutlular Katı Atık Çöp Tesisinin azami doluluk kapasitesi 8-10 yıl olacaktı.

Rize’yi son anda projeye dâhil ettiler ve 8-10 yıl derken vahşi depolamaya dönüp 13 yıl bu alana Trabzon ve Rize’nin çöpünün döktüler.

Projede “ilk 10 yıl Trabzon, ikinci 10 yıl Rize’ye çöp dökülecek” diye bir karar vardı…

2020 yılında Trabzon ve Rize’nin çöp sıkıntısı için nereyi buldu uzmanlarımız, Trabzon Araklı’yı! Sormak lazım: Niye Rize değil de tekrar Trabzon?

Çıksın koca reisin adamları cevap versinler, bekliyoruz.

 

MUHTAR ADAYLARINA TAVSİYELER-3

 

Bugün sizlere muhtar olup da tekrar seçime gireceklere tüyolar vereceğim;

1-Reklamı hiç elden bırakmayacaksın, beş yıldır yapılmayan işin kalmadığını ve ne yapıldı ise mahallenin/köyün yararına yapıldığını belirteceksin. Haftanın 2-3 günü azaların ile birlikte mahalleyi/köyü dolaşacaksın.

2- Karşında muhtemel adaylar varsa onları muhtarlığa çağırıp ailesi ile bir sıkıntı, iş-güç var mı soracaksın. Konutu ile arazisi-tarlası ile bir problemi var mı hemen sorunu çözebileceğini hatırlatacaksın. Aday olursa bu sorunları unutmasını, çözülmeyeceğini hatırlatacaksın. Adaylıkta ısrar görürsen önce kendine aza falan yapmayı teklif edeceksin, olmuyorsa Allah ne verdi ise tehditte devam. Olmadı akrabalarını devreye sokacaksın…

3- Eğer muhtar seçilemezsen yardıma muhtaç insanların bu yardımları kesileceğini, yeşil kartlarının iptal edileceğini, ziraat desteklerinin yanacağını, hatta yaşlı maaşı alanların maaşlarının kesileceğini kulaktan kulağa uçuracaksın, uçuracaksın ki tir tir titresinler.

Bunları bir kenara yazın, yeniden muhtarlığınız hayırlı uğurlu olsun…

Sağlıcakla kalın.


S-400


Bunu bize kim yaptı, niye yaptı diye düşünmeye gerek yok.

Sen Rus uçağını düşürdün, Putin’de sana bunu salladı…

Öyle bir salladı ki giden sadece paramız olmadı; en baştan beri içinde olduğumuz f-35 projesinden şutlandık, üstüne de yatırdığımız paranın üzerine ABD tarafından çöküldü.

Yerine bari f-16 verin dedik ondan da küfrü yedik. Bu sefer kapı kapı dolanıp günümüz teknolojisini yakalayacak bir uçak bulalım dedik onlardan da ayarsız Filistin politikamız nedeni ile ret yedik. Valla neye uğradığımızı şaşırdık şu dümensiz dış politikamız nedeni ile.

Yunanistan şak diye aldı f-35’leri, iyi mi?

Artık Ege’de Yunanlarla it dalaşı yerine tavşan kaç tazı tut oyunu oynayacağız gibi görünüyor.

Sevsinler sizin dış politikanızı…

 

KURTAR BİZİ BERAT ABİ!

 

Valla senin döneminde ekonomimizi acayip iyi seviyeye getirmiştin.

Dolar 5-6 liraydı yanlış hatırlamıyorsam.

Abi nasıl bir beddua ettin bize, burnumuz şeyden kurtulmuyor.

At izi iti izi falan derken hakikaten bedduan tuttu, kop gel geri kurtar bizi.

Bak diğer damat aldı başını gidiyor, biz ortamlarda hep seni savunduk ne delikanlı diyorduk, 21 sene de bir tek sen istifa ettin ve o ne toslamaydı Sülo’ya!

Çık gel, yolunu gözlüyoruz.

Şimdi değil de ne zaman Berat abi?

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap