SON DAKİKA
SON DAKİKA


Uğurlar Olsun Bakanım…
1.05.2024

Bu gazetede köşe yazarlığına başladığımda (1996) ilk patronum Şamil Ekinci Bey idi.

Çok kısa bir zaman zarfında gazetede rahmetli Ömer emice bana İbrahim Cevahir’i tanıştırdı, kısa bir müddet onunla da çalıştık. Sonra gazeteyi rahmetli Mehmet Ali Yılmaz’a devretti.

Ben belediye döneminde biraz aksattım yazılarımı ama dönünce yine başlamıştım köşeme. Sonra bir müddet Ekspres gazetesi, sonra Taka ve ardından epeyce bir müddet dinlendim. Yine yazılara başlamaya karar verdiğimde bana kucak açan tekrar Mehmet Ali Beyin sahibi bulunduğu Karadeniz gazetesi oldu.

Yöremiz önce spor sonra basın camiası olarak Bakanıma çok şey borçlu.

Üzerimizde çok hakkı vardır eğer bizimde hakkımız varsa sonuna kadar helal olsun Bakanım, ışıklar içinde ol…

GÜMÜŞHANE BELEDİYESİNE TAVSİYEMDİR

Geçenlerde bir haber düştü internete, bir önceki AKP’li belediye halktan toplu konut yapımı için topladığı paraları Bitcoin’e yatırmış ve akabinde paralar uçmuş batırmış yani.

Gerçi önceki dönem Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen bir basın toplantısı ile olayı yalanlamış, böyle bir şey olmadığını ve Sayıştay denetçilerini göreve davet etmişti. Bitcoin sanal bir para birimi bildiğiniz gibi. Benim önerimde bununla ilgili işte, çağırın konuyu birde uzman siyasetçiler incelesin!

Mesela bu konuda yöremizin en büyük uzmanı şimdi Beşikdüzü belediyesinde!

Sanal konularda bu uzman arkadaşı çağırın size yolunu yordamını öğretsin, bakın görün tereyağından kıl çeker gibi nasıl oluyor sanal işler öğrenin!

1 MAYIS

Bugün İşçi ve Emekçi Bayramı, 1 Mayıs…

Hayatlarını sadece kira ve yemeği karşılamak için emeğini satarak harcanmadığı,

Çocuk işçilerin azaldığı,

İşçilerin can güvenliğinin olduğu,

Emeğin karşılığını aldığı,

Daha eşit, daha hür bir dünya beklentisi ile kutlu olsun…

AHMET KAYA’YI ÇALIŞTIRMAYACAKLAR…

“Devraldığımız belediyenin gerçek borcunu öğrenince günlerce gözüme uyku girmedi” diyor Ortahisar Belediye Başkanımız Ahmet Kaya. Belli ki Ahmet Kaya’nın elini kolunu bağlayacaklar.

2004 yılı yerel seçimleri Volkan Bey ile seçim çalışmaları yapmak için Trabzon Belediyesini ziyaret etmiştik, ilk oda Başkan rahmetli Niyazi Sürmen Beyin odası. Oda da Volkan Bey, ben ve birkaç meclis üyesi adayı arkadaşlar var. Dedik ki “Niyazi Bey, hazır gelmişken devralacağımız belediyenin borcunu öğrenmek isteriz.” Niyazi Bey hoş tavrı ile “kardeşim, borç morç yok, sadece SSK’ya 1 trilyon borcumuz var. Onu da aftan yararlandırıp taksitlendirdik, ödüyoruz” demişti.

Seçim bitti biz kazandık girdik belediyeden içeri görevi devraldık. Borcu çıkardık: 11 trilyon!

SSK borcunu bile evet taksitlendirmişler ama tek bir taksit bile ödememişler.

Hali ile SSK, seçim sonrası Trabzon Belediyesinin tüm mal varlığına haciz koymuştu. Ne günlerdi o günler o dönemki SSK Bölge Müdürü Fikri Usta Bey canlı şahididir…

Şimdi de aynı numaralar gelmeye başladı iktidar tarafından, yazık ki çok yazık…

HAFİF RAYLI SİSTEM: FUKARA METROSU…

Demiryolu terminolojisinin Türkçeye çevrilmiş halidir “Hafif Raylı Sistem”…

Tramvay veya metro yapamadıkları yere maliyet ve zamandan tasarruf için bunu uydurmuşlar. İnsanın içinden hani yapacaksan adam gibi metro yap ama yok “Hafif Raylı Sistem” de, deki daha akıllı ve daha sosyal sınıfa hitap edesin…

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı arasında imzalanan protokol sayesinde öğreniyoruz ki, büyük reis seçim öncesi verdiği sözünün (!) gereği yapılmış. 2025 yatırım programına yetiştirmeye de çalışıyorlarmış.

Aklımızla oynamayın, teee 2004 de biz göreve geldiğimizde Akçaabat- Trabzon merkez Meydan arasında bir proje mevcuttu ve yanlış hatırlamıyorsam Finlandiyalılar fizibilite çalışması yapıyordu. Aradan 20 sene geçmiş hala aynı terane…

Gerçi siz bizim 2007’de imzaladığımız doğalgazı da Meydan’a 15 sene sonra getirebildiniz!

AKP’NİN “NİYE KAYBETTİK” ANKETİ

AKP 31 Mart yerel seçim bozgunundan sonra hemen bir araştırma yaptırıp vatandaşa sormuşlar “AKP’nin yerel seçimlerde oy kaybetmesinin en önemli sebebi sizce nedir?”…

Soruya cevap verenlerin yüzde 51.9’u AKP’nin hayat pahalılığı yüzünden oy kaybettiğini savunurken, yüzde 13.4’ü oy kaybının nedenini emeklilere bağlamış.

Yanlış adaylar: %12.5, Mülteciler sorunu: %4, AKP yönetiminin halktan kopması: %3.8.

İşin ilginç tarafı “Fenerbahçe ile ilgili söylemler: %1.2” ile ankette yerini almış!

Trabzon AKP İl yönetimi Ahmet Metin Genç’in masadan kalkmasını kendilerine yontarken bakın Türkiye genelinde bu duruş nasıl değerlendirilmiş görüyor musunuz?

Ayrıca bu sene emekliler yılı deyip milletle alay ederseniz olacağı bu, mutfak seni götürür…

HER KENTE BİR ÜNİVERSİTE BALONU…

Hükümetimizin “her ile bir üniversite” kampanyası 20 senede sonuç vermiş mantar gibi üniversitelerimiz türemişti.

208 üniversite var Türkiye’de artık!

Ölçümlerini, değişen dünya koşullarına göre sürekli yenileyen THE diye bir değerlendirme kuruluşu var en güvenilir kurumların başında geliyor “2024 THE Üniversite Sıralaması” yayımladı. Bu liste şu an dünyada en kabul gören liste. Listede dünyadaki 1906 üniversite var ve sıra ile puanlamış. Türkiye’den 75 üniversiteyi de kriterlere uygun diye değerlendirmiş.

İlk 500 üniversite içine sadece 3 üniversitemiz (Koç, ODTÜ ve Sabancı) girebilmiş! İlk 1000’de 11 üniversitemiz var, geriye kalan 61 üniversite ilk 1000’e girememiş.

Nüfusu bizim onda birimiz bile olmayan Yunanistan’da toplam 26 üniversite var, bunun 18’i uluslararası sıralamaya ve onlarında 8’i ilk 1000’e girmiş. Yine beğenmediğimiz İsrail’de toplam 10 üniversite var, 3 tanesi ilk 400’de, 7’si ilk 1000’de.

Bırakın ülkedeki göçerttiğiniz diğer sistemleri eğitim kalitesini bile son 10 yılda nerelere düşürdünüz ey bizi yönetenler, farkında mısınız?

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap