SON DAKİKA
SON DAKİKA


Baskan Adayları Belli Olurken
23.01.2024

Ve adaylar büyük ölçüde belli oldu.

Trabzon yeni bir seçim heyecanı yaşayacak.

Büyukşehirden ilçelere kadar tüm başkan adaylarının artık projelerini açıklama zamanı geldi.

Parti aidiyeti dışında bizim seçmenin oy tercihi yaptığı pek görulmemişse de yine de yerel seçimlerde,adayın hem kişiye hem de bulunduğu kente sahipliği onla özdeşleşen yaşam tarzı ile tercih sebepleri arasında yer alabilmektedir.

Beklenen ise gerçekçi projelerle halkın karşısına çıkıp yapılabilecekleri objektif bir biçimde anlatabilmektir.

Yerel yönetimler kendi imkanlarının yanısıra genel bütçeden katkı almadıkça projelerini hayata geçirmeye zorlanacakları bir gerçektir.Ama bunu başaran belediyeler de var.

Trabzon'da aday gösterilmesi aşamasında sürprizler yaşanmadı değil.

Murat Zorluoğlu bir önceki seçimde hükumetin ve Akparti'nin önemli bir ismi olarak Trabzon Büyukşehir Belediye Başkanı adayı gösterilmesine,bu beş yıllık dönem içinde şehrin çehresini değiştirme anlamında önemli işlere imza atmasına rağmen bu sefer aday gösterilmemesini siyasetin cilvesi olarak yorumlayalım.

Yıllarını siyasete vermiş sempatik,diyaloga açık,sevecen karakterli Ahmet Metin Genç'i Ortahisar Belediyesi Başkanlığından Büyukşehir Belediye Başkanı adaylığına gösterilmesi ise kamuoyunda isabetli bir karar olarak değerlendirildi.

Şimdi hizmet zamanı.

Şimdi gerçekçi projelerle birlikte halkın huzuruna çıkıp yanlışlardan ders alınarak bu kente daha rahat bir nefes aldırmanın yollarını arama zamanı.

Büyükşehir adayları olarak Akparti'den Ahmet Metin Genç ve İYİ Partiden Operatör Dr.Muhammet Erkan şimdilik iki aday.

Ortahisar'da ise CHP'den eski milletvekili Ahmet Kaya aday iken henüz Akparti başta olmak üzere diğer partilerin adayları kesinleşmiş değil.

Ortahisar'da seçim çok çekişmeli gececeğe benziyor.Onceki dönem milletvekili Ahmet Kaya'nın Ortahisar'da bir karşılığı bulunmakta.Ve şimdiden Trabzon'un her yerinde erken kalkan misali çalışmalarını sürdürmekte.

Akparti'nin ve diğer partilerin  adayı kesinleşince tahminler daha bir netleşecek.

Şu anda sn Genç ve sn Erkan Büyukşehir için  partilerince gösterilen iki adayı.Ikisi de bu şehrin yetiştirdiği değerlerden.Donanım ve birikimi olan insanlar Şehrin her konudaki ihtiyacını bilen havasını soluyan suyunu içen mevsimlik değil ömürlük Trabzonlular.

Öyle projelerle halkın karşısına çikmalılarki bu şehri artık kısır bir döngü içinde süregelen tartışmaların uzağında tutup marka kent yapma yolunda adımlar atmaya yönelik çalışmalara önayak olmalılar.

Hele bir diğer adaylar netleşsin.

Projeler ortaya çıksın.

Yine bu kentin sakini olarak söyleyeceklerimiz olacak.

Trabzon odaklı her türlü çalışmasıyla  kente değer katıp,tarihi kimliğini korumakta titizlikle gösteren ve beytulmala karşı hassasiyet duyan,israftan uzak hizmet odaklı çalışan sevdası Trabzon olan adayların yolu açık olsun...

Trabzon beşbin yıllık tarihi geçmişi ile güzel olan herşeyi hakediyor.

Hayırlısı deyip tüm adaylara ve aday olmayı düşünenlere başarılar dileyelim şimdiden....

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap