SON DAKİKA
SON DAKİKA


Siopis Rakibi Durdurdu
29.11.2021

Trabzonspor, şampiyonluk yolunda bir engeli daha açtı. Maça son derecek kontrollü başladı. Rakibin çok eksik oyuncusu vardı. Trabzonspor, oynamış olduğu iyi ve dengeli futbolla galibiyeti hak etti. Bakalım maçta ne oldu ?

1- Abdullah hoca, rakibin iyi analiz ederek çok ofansif bir kadro ile sahaya çıktı. Hamsik, Abdülkadir Ömür, Djaniny, Cornelius ve NWAKAEME 5 ofansif oyuncu kazanmak için en etkili silahlarını kullandı ve çok başarılı oldu.  60’ncı dakikadan sonra Djaniny’yi çıkarı beratı orta sahaya alması galibiyet korumak için doğru hamleydi çok doğru bir oyuncu değişikliğiydi takımın galip gelmesinde en önemli etkendi.

2- Siopis adeta rakibi tek başına durdurdu bütün ikili mücadeleleri kazandı. Rakibin başlatacağı bütün kontra atakları kesti. Rakibin oyunun yönünü çabuk değiştirmesini engelledi Aldığı topları garanti öne çabuk oynayarak hızlı ataklar başlattı. Adeta sahanın yıldızıydı.

3- Trabzonspor’da Cornelius çok yetersiz Bordo-Mavililerin mutlaka devre arasından bir santrafor almalı yoksa Cornelius, sadece rakibin kendi sahasına yıktığın zaman kanatlardan yapacağın ortalarda etkili olabiliyor. Onun haricinde oyunda hiç yok. Arkadaşlarına verkaç giremiyor. Topu koruyup arkadaşlarına garanti oynayamıyor. Cornelius ile kontra atak oynayamazsın. Trabzonspor’un yapacağı hızlı ataklar Cornelius’un yanlış koşuları ile başlamadan bitti. Pas alışverişinde bulunmayışından final pasları ya başarısız oluyor veya Cornelis bütün topları kaptırıyor. Abdullah hoca mutlaka santrafor almalısın

4- Defan ise Dorukhan, Edgar, Hugo ve Trondsen başarılı bir maç çıkartılar. Özellikle Merkez’de Edgar ve Hugo adam markajı ve ters kademelerde çok başarılıydı. Dorukhan ve Trondsen’de Rakiplerine durdurup sık sık hücuma çıkmaya çalıştılar. Ofansif olmasa bile defansif çok başarılıydı. Sonuç olarak Trabzonspor, taktik ve oyun disiplini mükemmeldi Oyun mesafe uzunluğu 30 metreydi. Rakibe çok pozisyon vermeden rahat bir galibiyet aldı. Artık her maç şampiyonluk maçı gibi maçları tek tek ele alıp analiz edip sahaya çıkmalı ve kazanmalı.  

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap