SON DAKİKA
SON DAKİKA


Adamsın arka direk
8.04.2020
 
TRABZONSPOR’UN başarılı sol beki Filip Novak, yeşil çimlerindeki farklılığını, insanı yardımlarda da gösteriyor. Fırtına’nın 29 yaşındaki yıldız ismi Novak, ülkesi Çek Cumhuriyeti’nde 14 aylık MS (kaslarda güçsüzlük, kısmi felç) hastası olan bir bebek için harekete geçti. 77 numaralı Trabzonspor formasını sosyal medya üzerindensatışa çıkaran Novak, buradan gelecek geliri, minik bebeğin tedavisi için kullanacak. BU tarz sosyal yardım projelerinde yer almayı bir insanlık görevi olarak kabullendiğini dile getiren Novak, “Umarım iyi bir gelir elde ederim. Minik bir bebeğini yaşama tutunmasında katkım olursa bundan mutluluk duyarım” ifadelerini kullandı.

MS HASTALIĞI NEDİR?

Halk arasında MS hastalığı olarak bilinen Multiple Skleroz; hareket aksaklığı, kaslarda güçsüzlük, kısmi felç, dengesizlik, konuşma ve görme bozuklukları gibi çeşitli belirtilerle ortaya çıkabiliyor. Ataklar halinde görülen MS, erkeklere oranla kadınlarda 2 kat daha fazla görülüyor.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap