SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kınalı kuzum rektör prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’ya soruyor
15.07.2024

Tam gaz devam ediyoruz. Hız kesmek yok. Tam gaz devam etmemizin nedeni, kınalı kuzuma bilgi ve belge akışının çok ve hızlı olmasındandır. Hal böyle olunca hadi gelin de yazmayın güzel kuzumun getirdiklerini. Yeri gelmişken hem sizler adına hem de bizler adımıza kınalı kuzuma teşekkürlerimizi sunmak istiyorum. Teşekkür etmemizin nedeni kınalı kuzum sayesinde KTÜ’de yaşananları öğrenmiş oluyoruz. İyi ki kınalı kuzum var diyorum.

Güzel kuzum hiç ara vermeden devam ediyoruz.

- Üstadım, kendimi formüle yarışında yarışan yarışmacılara benzetiyorum.

Hayırdır güzel kuzum neden?

- Üstadım, KTÜ’de o kadar sorun var ki, cidden bu sorunları görünce ve yaşanan olumsuzluklara tanıklık edince ben de inandım ki, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı gördüğümüz büyük fotoğrafta rektörlüğü yani makamı taşıyamamış, makamı taşıyamadığı gibi KTÜ’yü de yönetememiş.

Güzel kuzum, bu tespit senin mi yoksa KTÜ’de böyle bir düşünce mi oluştu?

- Üstadım, benim düşüncem ama benim düşündüğümü siyasiler de, öğretim görevlileri de düşünüyordur, hatta seslendiriyorlardır. Çünkü KTÜ’de nereye el atsanız elinizde kalıyor. Önceki yazımızda Farabi Hastanesinden bahsettik, yazı kamuoyuyla buluştuğundan beri yemin billah ediyorum telefonum susmadı. Bırak kurum dışından beni aramaları, Farabi Hastanesinin bizzat içerisinden aradılar. Az bile yazdığımızı söylediler.

Kınalı kuzum, maşallah sana, müthiş gündem oluşturuyorsun, dolayısıyla hep gündemde kalıyorsun.

- Üstadım, bu bizim işimiz. Biz ne yapıyorsak halkımız için yapıyoruz. Biz ne yapıyorsak göz bebeğimiz olan KTÜ için yapıyoruz. Biz ne yapıyorsak başta öğretim görevlileri olmak üzere öğrenciler için yapıyoruz. Bizim şana şöhrete mi ihtiyacımız var?

Güzel kuzum, bu huyunu çok seviyorum, hiçbir zaman kendinle alakalı bir şey yapmamışsındır.

- Üstadım, Farabi Hastanesini yazdık ya, Farabi Hastanesinden aldığım bir bilgi de yeni akademik kadrolara kimlerin nasıl ve kimin referansıyla yarleştirildiğini ve hastane yönetiminin sayıştay denenetiminin sonuçlarını araştırmamı istediler benden...

Kınalı kuzum, demek ki bu iki konuda önemli kıble kaçığı olmuş ki bunları araştırmanı istediler senden.

- Üstadım, hangi konuda kıble kaçığı olmadı ki KTÜ’de? Artık kıble keşişlemeye dönüp oradan da kasırgaya dönmesinden korkuluyor. Ben her zaman şunu kendime şiar edinmişimdir: Kamu adına yanlış ne var ise, kim yanlış yapmışsa o işin dibine kadar gidiyorum. KTÜ’ye o nedenle bu kadar önem veriyorum. Anlamadığım şu, bir ilim yuvasında bu denli kıble kaçıkları yaşanır mı? Bak buradan açık seçik diyorum cemaat yapılanmalarına hiç girmiyorum, onları şimdilik es geçiyorum, o şu cemaatten, bu şu tarikattan hepsini şu an rafa kaldırdım. Tek derdimiz KTÜ’yü kötü yöneten hem de çok kötü yöneten Çuvalcı Bey ve ekibinden kurtarmaktır. Yazık etmişler KTÜ’ye.

Güzel kuzum, rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı Beyi başarılı bulanlar var. Hatta bazı önemli STK’ların desteklediği ve Hamdullah Bey için destek imzası verdikleri yazılıp çizilip söyleniyor.

- Üstadım, dilin kemiği yok ya, konuşan konuşuyor. KTÜ’de öğretim görevlileri arasında anket yapsınlar Rektör Bey ile ilgili bakalım anketin kaçta kaçı Rektörün KTÜ’yü kötü yönettiği ve Hamdullah Beyi istemedikleri çıkar. Benim yaptığım araştırmada en az yüzde doksan dokuzu istemiyor. Ha Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkut Çelebi Hamdullah Beyi destekleyebilir. Malumunuz Hamdullah Bey ile Erkut Bey sınıf arkadaşı. Ben burada şunu söylemek istiyorum, herkes kendi kapısına sahip çıksın veya kendi kapısındaki çöpü temizlesin.

Kınalı kuzum yine mesajı verdin.

- Üstadım, üzerine kim alırsa alsın mesajımı, mesajımdan da kim kırılırsa kırılsın, hiç umurumda değil, hiçbir kurumumuz kimsenin babasının çiftliği olmadığı gibi, kimse de keyfine göre sorumlu olduğu kurumları yönetemez ve bir başkasını destekleyemez. Herkes kendisiyle aynada yüzleşmeli.

Kınalı kuzum, katılıyorum sana, ayna ayna deyip aynayla yüzleşmelidirler.

- Üstadım, bu tıp fakültesi var ya tam film platosu gibi. Tıp fakültesine fakülte sekreteri atayacaklar, atamada yapılanlar komedi filminde yaşananları aratmayacak nitelikte. Yazılı sınavda ilk üçe kalanlara mülakat yapıyorlar. Mülakatta baraj 75 puan koyuluyor. Mülakatın da barajla olduğunu ilk kez burada öğreniyorum. Adrese nokta atış yapılacak ya, mülakatta ilk ikiye kalanları 75 puan altına çekip, yazılı sınavda 3’üncü olanı fakülte sekreteri yapıyorlar.

Kınalı kuzum, adrese teslim yapılmışsa fakülte sekreteri, mutlaka birisinin yakınıdır.

- Üstadım, elbetteki birisinin yakını, hem de rektör danışmanının yakını. Yoksa mülakata 75 baraj koyulur mu? Ya ben bu taktiği bir dönemler yapılan taktiklere benzetiyorum. Taktik bire bir onların taktiğine benziyor. Sen şimdi kalk hak hukuktan bahset, sen şimdi kalk Müslümanlıktan dem vur. Ey gidi benim sözde başarılı ahdedilen

Rektör Hamdullah Çuvalcı Beyim!

Elinizin altındaki fakültede oynanıyor bu oyun. Şimdi ‘benim haberim yok’ diyebilirsiniz. Sorarım size: Sizin haberiniz olmadan KTÜ’nün üzerinden göçmen kuşların bile uçma şansı var mıdır? Yazık günahtır ya insanın hakkını göz göre göre yemek ne demektir? Kul hakkına çok inanırsınız ya? Bu hak yemek kul hakkına girmiyor mu Sayın Rektörüm?

Kınalı kuzum, söyleyecek ve yazacak bir şey bulamıyorum bu yapılanların karşısında.

- Üstadım, sizin yerinize ben diyorum. Rektör Bey AK Partili olduğundan bahseder durur ya, nasıl AK Partiliyse, ahan size iki örnek, KTÜ Vakfının başına kimi getirdiğini ben biliyorum, sen araştır bul. Bir de BBB büyükşehir belediye başkan aday adayının maaşını düşürüp kampüs dışına sürmesi, bunlar yenilir yutulur konular mıdır?

AK Partiliymiş! AK Parti Hamdullah Beyi destekliyormuş. Hadiyin oradan be! Rektör Hamdullah Beyi destekleyen hangi siyasetçi olursa olsun, bu söylediğimizi kim nasıl anlarsa anlasın, Cumhurhurbaşkanı Erdoğan’a ihanet etmiş olurlar. Hamdullah Bey ile ilgili bize gelen ne var ise AK Partili siyasetçilere gitmiyor mu? Onlar KTÜ’de neler yaşandığından, neler konuşulduğundan bihaberler mi?

Kınalı kuzum, arkası yarın diyelim

 - Üstadım, olsun yeni yeni konular var, onları da bir dahaki yazıda kaleme alırız, hade bana eyvallah!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap