SON DAKİKA
SON DAKİKA


İnsanlar neden evlenir?
22.05.2024

Sevgili okurlar bugün biraz evlilik kavramı üzerinde konuşmak istiyorum. İnsanlar doğar büyür ve kimi yaşının geldiğini düşündüğü için kimi sevdiği insanlar ömrünü geçirmek için kimi ise o anın heyecanıyla büyülenir evlenir.

İnsanlar Neden Evlenir?

Birçok birey bu soruya ‘Mutlu olmak için.’ cevabını vermektedir.

İnsanlar her zaman mutlu olmak için evlenmezler ya da bir ilişkiye başlamazlar. Bunların arkasındaki esas nedenler;

1.     Rehabilite olmak için

2.     Hayatlarını düzene sokmak için

3.     Birey kendisini ailesine ve topluma ispat etme ihtiyacı yaşadığı için

4.     Çevrelerine büyüdüklerini ifade etmek için ve göstermek için

5.     Cinsel yaşamlarını meşrulaştırmak için

6.     Aile veya sosyal baskı yüzünden

7.     Yaşları geldiği için

8.     Sosyo-kültürel gerekçeler için evlenirler.

Peki Esasında Evlilik Nedir?

Bir konuyu neyle tanımlıyorsak aynı zamanda onu sınırlandırırız. Her bir tanım aynı zamanda bir sınırlamadır. Tanımlarımız ne kadar dar olursa tanımladığımız şeyle alakalı hareket alanımız da o kadar dar olur. Tam tersi tanımlarımız ne kadar genişse hareket alanımız da o kadar geniş olacaktır.

Evliliğe ilişkin tanımlarınız ne ölçüde ne sıklıkla sorun yaşanacağının ana çıkış noktalarından biridir.

‘Evlilik/ilişki sizin için ne anlama geliyor?’ sorun yaşayan çiftler bu soruyu sağlıklı bir cevap veremez ya da verdikleri cevaplar kendilerine ait değildir. Eğer ki bir kavramın içi problemli düşünceler, davranış şekilleri ile doluysa sorun kaçınılmaz olur. Ancak sağlıklı ise sorunla baş edilebilir.

Evliliğin 3 tanımı vardır.

1.     Ötekini değiştirmeye, işgal etmeye, şekil vermeye çalışmadan kabul etmek. İlişkinin biz şuuru anlayışı ile benlerle yaşayabilme becerisi.

2.     Evlilik kuralları çiftler tarafından yazılan bir oyundur. Çiftler kendi kurallarını mı koymuş yoksa birilerinin dayattığı kuralları mı yaşamak zorunda kalmışlar.

3.     Evlilik ve ilişki dediğimiz şey bir ideolojidir. İdeoloji dediğimiz şey farklı kişilikleri, yapıları, kimlikleri, coğrafyaları, anlayışları bir araya getiren ortak yaşama bilinci barındıran fikir birliğidir.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap