SON DAKİKA
SON DAKİKA


Psikolojinizin seyahat etmeye ihtiyacı olabilir
19.04.2023

Merhaba sevgili okurlar, bayram haftası birçoğunuzunmemlekete veya tatile gideceğinizi yani bir şekilde seyahate çıkacağını varsayarak; bugün seyahat etmenin psikolojimize olan etkilerinden bahsedeceğim.

Seyahat etmek, çoğu insanın hobisidir, ancak bazen bunu sürekli olarak yapmak için yeterli zamanımız veya bütçemiz olmayabilir. Seyahat etmek bize birçok avantaj sağlayabilir.

Yapılan araştırmalar da gezgin olmakla uzun ömürlülük arasında açık bir ilişki olduğunu görülmektedir. Her ne kadar bu sosyoekonomik bir faktöre bağlı olmasından kaynaklı korelasyona tam güvenemeyiz. Gezegenin farklı yerlerine seyahat etme gerçeği kendi içinde daha uzun ömürlülüğü barındıran bir faktör değildir, ancak yolculuklar sırasında edinilen deneyimlerin bize sağladığı psikolojik faydaların açık olduğu görülmektedir. Bunlar yaşam kalitemizi artırabilir ve nihayetinde yaşadığımız gün sayısını uzatabilir.

Eğer varoluşsal bir kriz yaşadıysanız, bazen günlük dinamiklerinizde bir değişikliğe ihtiyacınız olduğunu fark etmiş olabilirsiniz. Bu anlamda seyahat etmek kendinize olan inancınızı düzeltmenize ve hatta kötü zamanların üstesinden gelmenize yardımcı olabilir.

Seyahat Etmenin Psikolojimize Yararları:

Stresi ve kaygıyı azaltır.

İletişiminizi ve sosyal becerilerinizi arttırır.

Zihninizi açıp ve ufkunuzu genişletir.

Problemleri çözme yeteneğinizi güçlendirir.

Kendinizi keşfetmenize yardımcı olur.

Korkudan ve güvensizlikten uzaklaştırır.

Sürekli olarak öğrenmenizi geliştirir.

Empatik olmanıza yardımcı olur.

Daha fazla bilgi edinmek ve sorularınız için benimle iletişime geçebilirsiniz.

Şimdiden hepinizin güzel bir bayram geçirmesini temenni ediyorum.

Instagram: psk.benaydiyadin

[email protected]

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap