SON DAKİKA
SON DAKİKA


Trabzon yok Kayseri var
4.12.2023

GEÇEN hafta oynanan Fenerbahçe-Karagümrük maçında çok net bir şekilde Samet’in koluna çarpan pozisyonu görmek istemeyen ve gördüğünü veremeyen orta hakem ve Fenerbahçeliler için Allah VAR’lığı eksik etmesin diyen Fener dostu Hüseyin Göçek’e nasıl bir takımın kaderi ile oynarsın. Bu Hüseyin Göçek ki 2010-2011 sezonunda 1-2 dakikalık uzatmayı6 dakikaya çıkarıp Fenerbahçe’nin Antep’i 1-0 yenmesini ve dolasıyla şampiyon olmasına katkı sağlayan kişiydi. Bu maça gelirsek her bakışa göre değişebilecek bir kararla mikroskobik bir inceleme ile tespit edilen pozisyon sonrası Trabzonspor’un penaltı pozisyonu iptal eden hakeme de varına da yokuna da yazıklar olsun. Var hakemleri ve sistem iki takım adına kurgulanmış. Sistem dışında bir uygulama değildir. Maça gelince Kayserispor futbolunun iki yönünü de iyi oynayan bir takım. Hem savunmada hem de hücumda çok etkililer. Ayrıca ligin en etkili pas yapan takımlarından biri. Hücuma çabuk çıktıkları gibi savunmaya da çabuk dönüyorlar.

Hal böyleyken Trabzonspor’un şampiyon teknik direktörü sadece seyretmekle yetindi. Böyle bir takımı ciddiye almadılar. Zira Trabzonspor’un hiçbir uygulaması Kayserispor’u durdurmaya ve maçı kazanmaya yetmezdi. Zira Kayserispor’lu oyuncular çok rahat olumlu paslar yaparak çok şut pozisyonu geliştirdiler. Pozisyonlara girdiler. Buna mütekip Trabzonspor çok net diyebileceğimiz bir pozisyon bulamadı. Sadece cılız birkaç şut dışında pozisyonda üretemediler. Bu tür takımlara pas yapma fırsatı verirsen, temaslı oynamazsan ve direk savunma ile karşı karşıya bırakırsan bu sonuç kaçınılmazdır. Trabzonspor’un olumlu sayabileceğimiz tek bölgesi kale idi.

Onun dışında özellikle orta alanda rakibin pas yapmasına müsaade ettik. Tersi biz atak geliştiremedik. Ayrıca böyle bir santrafora atılması gereken ortalarda maalesef atılmadı. Trabzonspor devre arasında genç, dinamik ve ucuz oyuncular bulup özellikle yaşlı oyunculardan vazgeçmeli. Gelecek senenin kadrolarını kurmalıdır. Bu takımın ayağa kalkması için her maçı Fenerbahçe ile oynaması lazım. Bunun açılımı da şudur bu oyuncuları Trabzonspor’da motive edecek hiçbir şeyin olmadığını gösteriyor.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap