Arapçadan dilimize giren Mangal’ın yani ateşle et pişirmenin uzun bir tarihi var.
Ateşin bulunmasından bu yana hem de…
Ateş, bir yanda ısınmamızı sağlarken bir yandan da
medeniyetin de ilk icadı olarak karşımıza çıkıyor.
Biz ne kadar mangal desek de ızgarada et pişirmenin küresel
bir ismi var.
Barbekü olarak nitelendirilen mangal keyfinin erkeklerin
hakimiyetine girmesinin altında da işte bu Barbekü’nün anlamı yatıyor.
Öyle yada böyle bir şekilde hayatımıza giren mangalın çok
sevilen bir kültür olduğu da inkar edilemez…
Ateşte et pişirmek…
Muazzam bir keyif olsa gerek.
Bazen arkadaşlarla bazen aile ile bazen ise sevgili ile…
Yaz mevsiminde ayrı, Kışın beyaz karlar üzerinde ap apayrı
bir gelenek.
Biz Türkler seviyoruz bu sporu…