SON DAKİKA
SON DAKİKA


Mangal geleneğimiz
28.01.2024

Arapçadan dilimize giren Mangal’ın yani ateşle et pişirmenin uzun bir tarihi var.

Ateşin bulunmasından bu yana hem de…

Ateş, bir yanda ısınmamızı sağlarken bir yandan da medeniyetin de ilk icadı olarak karşımıza çıkıyor.

Biz ne kadar mangal desek de ızgarada et pişirmenin küresel bir ismi var.

Barbekü olarak nitelendirilen mangal keyfinin erkeklerin hakimiyetine girmesinin altında da işte bu Barbekü’nün anlamı yatıyor.

Öyle yada böyle bir şekilde hayatımıza giren mangalın çok sevilen bir kültür olduğu da inkar edilemez…

Ateşte et pişirmek…

Muazzam bir keyif olsa gerek.

Bazen arkadaşlarla bazen aile ile bazen ise sevgili ile…

Yaz mevsiminde ayrı, Kışın beyaz karlar üzerinde ap apayrı bir gelenek.

Biz Türkler seviyoruz bu sporu…

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap