SON DAKİKA
SON DAKİKA


Biz Türkler
2.03.2024

Türkleri madden ezmek ve yıkmak imkansızdır. Çünkü Türkler, Müslüman oldukları için çok sabırlı ve mukavemetli insanlardır. Gayet marurdurlar ve izzet-i iman sahibidirler. Bu özellikler, dinlerine bağlılıklarından, kadere rıza göstermelerinin anneannelerinin kuvvetinden ve vatanlarına bağlılıklarından gelmektedir.

Türkler zekidirler, kendilerini müsbet yola yöneltecek kişilere sahip oldukları sürece çalışkandırlar. Onların bütün meziyetleri hatta kahramanlık geleneklerine sıkı sıkıya bağlılıklarının, ahlaklarının güzelliğinden ileri gelmektedir.

Biz Türklerin daha önemli özelliklerinden biri sağ-sol fikirlere sahip olsalar dahi ülkenin geleceği söz konusu olduğu zaman tek vücut haline gelmeyi çok iyi bilmektedirler.

Yabancılar biz Türklerin evvela itihat duygusunu kırmak ve manevi bağlarını zayıflatmak, dini metanetlerini zaafa uğratmaya icap ederler. Bunu yapmalarınında en kısa yolu milli geleneklerine ve Müslümanlığa uymayan harici fikirler ve hareketlere alıştırmaktır.

Müslümanlıkları sarsıldığı gün Türklerin kendilerinden şeklen çok kuvvetli, kudretli, kalabalık, hakim kuvvetler önünde zafere götüren asıl kudretleri sarsılacak ve maddi vasıtaların üstünlüğü ile yıkmak mümkün olabilecektir.

Biz şunu demiyoruz; batıdan ilim, fen, teknik ve her sahada ki gelişmelerini almayalım. Hayır bunları kesinlikle almalıyız. "İlim Çin’de de olsa mutlaka gidip alınız.” Modern dünyaya böyle entegre olunur.

Araştırılsın bakılsın ki, Türkler ve başka Müslümanlar Hristiyanlara karşı batılı milletlerin yani Hristiyanların Müslümanlara karşı uyguladıkları fena muamele ve gaddarlığın aynısı onlara yapılmış olsaydı bugün dünyada tek Hristiyan kalmazdı. Bu böyle bilinsin.

 

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap