SON DAKİKA
SON DAKİKA


Boks federasyonu seçimi
8.02.2024

Boks federasyonu seçimine az bir zaman kala mevcut başkanın tekrar aday olacağı söylenmektedir. Mevcut başkan hakkında usulsüzlük ve benzeri suçlarla mahkemeler devam etmektedir. Buna rağmen neye göre federasyon başkan adayı olabilecektir? Boks federasyonu yöneticileri ile ilgili diğer yazılarımda da belirttiğim gibi boks federasyonu kuruldu kurulalı mevcut yönetim gibi usulsüzlükler, araştırılsın bakılsın asla rastlayamazsınız. Bu ne mantalite, bu kadar şaibeli bir federasyon yönetimi tekrar nasıl aday olabiliyor? Usulsüzlüklere bakın, federasyon milli maçlara gidecek sporculara para bulamazken özerklikten istifade ederek, başka özel yerlere para harcadığı için sporcuların kimi köydeki ineğini satıp söz konusu maçlara katıldığı gibi diğer sporcular borç paralar alıp maçlara katılıp Türkiye'yi temsil etmektedirler.

50 senesini boksa veren bir spor adamı olarak bu kadar denetimsizlik, başına buyruk harcamalar yapıldığını görmedim. Söz konusu maçlara gidip ülkenin reklamını yapacak sporculara kaynak bulunmamaktadır. Gerekçeleri, kaynak yoktur. Bir defa yurt dışında yapılacak olan milli maçlar öyle birinin .bürünün söylediği gibi bir turistik gezi değildir. Yurt dışına giden sporcular, orada birincilik kürsüsüne çıktıklarında dünyanın dikkatlerini üzerine çekerek ülkemizin reklamını en yüksek düzeyde yapmaktadırlar. Gelin görün ki ülkeyi temsil edecek, ülkenin reklamını yapacak sporcular temsil kabiliyetleri olmalarına rağmen mevcut yönetim ‘para yok’ mazuriyetinden dolayı bu görevleri çoğu kez yapamamaktadır.

Boks federasyon başkanlığını yapacak kişi öyle federasyonu maddi manevi yönden kendi menfati doğrultusunda kullanmayacak kişi olmalıdır.

Kısaca kendisi federasyona ve paralelinde sporculara devletin ön gördüğü ölçüde ve kendi gücünü kullanarak maddi kaynaklar bularak federasyonu yürütmek olmazsa olmazlardandır. Trabzonlu kardeşimiz Suat Hekimoğlu iş adamı kimliği ile boks federasyonu başkanlığı seçimlerine katılmak için bütün illerdeki kulüplerden ısrarla başkan olmasını istemektedirler. Biliyorlar ki Sayın Hekimoğlu federasyondan almak değil vermek için gelecektir. Kendisine başarılar dilerim.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap