SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 19.04.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 19.04.2024

19 Nisan 2024 Cuma - 08:53




Olaylar ve Yaşananlar | 19.04.2024





BAŞKAN AKTÜRK

Türkiye Muhtarlar Federasyonu Başkanı Bekir Aktürk’ü tanımayan yoktur. Bulunduğu federasyon başkanlığı koltuğunun hakkını vermek için koşuşturur. Konumu gereği iş dünyasında karşılaştığı zorluklara rağmen yılmadan onlarca kişi çalıştırarak Trabzon’da istihdama destek olmayı sürdürmekte. Soğuksu Mahallesinde de yapılan seçimde vatandaşların takdiri görerek yeniden muhtar seçilmiştir. Bekir Aktürk üstlendiği misyon gereği siyaset sahnesinde yer alanlara karşı adım atmaktan da imtina etmemiştir. İktidar olsun muhalefet olsun her kesime yaklaşımlarını yerine getirmek için uğraşı vermek için çaba sarfetmekte. Temsil ettiği federasyonda ve muhtarlığını yaptığı mahallede her görüşten üye bulunduğunu belirtmek isterim. Bu doğrultuda atması gereken adımları ayrım yapmadan atması ondan beklenen bir adım olarak yorumlanmakta. Bekir Aktürk’ün siyaset ve iş dünyasındaki ilişkilerindeki yaklaşımlarını farklı değerlendirilebilir ancak onun Türkiye’nin 81 vilayetinden gelen her görüşten ve kesimden muhtarlarla kurduğu iletişim ülkemiz adına da siyaset adına da önemlidir. Meyve veren ağaç taşlanır misali Aktürk’e muhalefet eden de olacaktır elbette. Onları da Aktürk bu işin tuzu biberi olarak değerlendirerek üstlendiği misyonun hakkını verme adına yoluna devam etmeli.

VATANDAŞ TRABZON’DA DA İNDİRİM BEKLİYOR




AK Partili Kayseri Büyükşehir Belediyesi suya indirim kararı aldı. Seçimlerde kan kaybeden ve birçok ili CHP'ye kaptıran iktidar belediyelerinde yeni dönem. O dönemin adı da indirim. Peki daha önce niye böyle bir indirim yapılmadı sorusu da akıllara gelmedi değil...Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında "demek ki oluyormuş" dedirten bir karara imza atıldı. Toplantıda su ücretleriyle ilişkin madde meclis gündemine taşındı ve görüşüldü ve o karar alındı. Görüşmelerin sonunda suya indirim kararı çıktı. Karara göre 1 Nisan'dan itibaren geçerli olmak üzere yılsonuna kadar su ücretlerinde yüzde 30 indirim yapılmasına onay verildi. Su faturalarından dert yanan Trabzon’daki vatandaşlarda sun indirimi beklediklerini dile getirdiler .Bakalım Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç bu konuda nasıl bir adım atar?

YUSUF KESKİN’E HAKSIZLIK




Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in uzun zamandır yanında sadece medyadan değil her anlamda sağ kolu olan Yusuf Keskin yeni dönemde medya biriminde görev almadı. Beklentiler Keskin’in Trabzon Büyükşehir Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı olarak göreve devam etmesi yönündeydi. Keskin bunu sonuna kadar da hak ediyordu. Fakat bu gerçekleşmedi. Özel Kalem Müdürü Hasan Selim’in Keskin’in bu göreve gelmemesi noktasında özel bir çabası olmuş. Doğrusu buna da bir anlam veremedik. Aslında yazılacak-konuşulacak çok şey var bu konuda. Fakat biz Ahmet Metin Genç’in vefasnıı biliyoruz yol arkadaşlarını yalnız bırakmaz. Keskin’e Trabzon Büyükşehir Belediyesi çatısı altında hak ettiği makamı teslim eder diye düşünüyoruz. Trabzon basın camiasının Yusuf Keskin’i sahiplenmemesi ise işin başka garip tarafı. Daha düne kadar “aman Yusuf bizim Yusuf “ diyenler şimdi kalem bile oynatıp haksızlığı, vefasızlığı dile getirmiyorlar.

HERKES KENDİ PENCERESİNDEN BAKARSA

Ahmet Kaya mı ekibini kuruyor yoksa klavye başında atlayan-zıplayanlar mı belli değil. Herkes kendi penceresinden kendi çıkarları doğrultusunda olayları değerlendirmeye bayılıyor. Eşini-evladını-dayısını-halasını düşünenler Ahmet Kaya’ya akıl veriyor. Onu çıkarma, bundan faydalan, bunlar tecrübeli.



Hele biri var ya akla ziyan. Düne kadar Ergin Aydın’a methiyeler dizen sabah akşam AK Parti’yi öven bu kişi Ahmet Kaya seçimi kazanınca kendi yakını işten çıkmasın diye 180 derece dönüş yaparak başladı Kaya’ya akıl vermeye, söz de destek vermeye laf söylemeye yazı yazmaya! Ya siz harbiden bu şehirde hep kendinizi mi akıllı sanıyorsunuz? Bu nasıl bir yüzsüzlük? Ahmet Kaya’nın aklı yok sizi dinleyecekse vay onunda haline!

ÇAĞRIMIZ BAŞKAN GENÇ’E

31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde Trabzon Ortahisar’da muhtar seçilip Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan muhtarlar, belediyedeki işlerine gitmeden maaş almaları tepkileri beraberinde getiriyor. Murat Zorluoğlu döneminde işe gitmeyen muhtarlar yeni belediye başkanı seçilen Ahmet Metin Genç döneninde de işe gitmemeleri tepkilerin yükselmesine neden oluyor. Birçok vatandaş ekonomik anlamda zor bir dönemden geçerken muhtarların iki maaş ile hiç bir şey yapmaması dikkatlerden kaçmıyor . Çukurçayır Muhtarı Hüseyin Erkut, Aydınlıkevler Muhtarı Oktay Turan, 3Nolu Erdoğdu Muhtarı Mahmut Hayır, Geçit Mahallesi Muhtarı Gökhan Dursun’un muhtarlığın ardına sığınıp işe gitmemeleri izah edilemiyor . Trabzon’da son dönem bankamatik çalışanlarının tartışıldığı bu dönemde muhtarların işe gitmemesi hiç doğru karşılanmıyor.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap