SON DAKİKA



Haber > Aut'a Çıkanlar > Çığlık 3

Çığlık 3

17 Ekim 2017 Salı - 11:19








Futbol temaşa oyunu, amenna; ama aynı zamanda güç ve direnç oyunu. Sahada rakibine karşı üstünlüğünü, mücadeleni kabul ettiremedin mi alaşağı edilmen kaçınılmaz bir sondur. Ersun Yanal'ın son barutu da Akhisar hezimetiyle tükendi. Trabzonspor'da 'kahreden sonlar' silsilesi aslında Muharrem Usta ve yönetiminin kulübün başına gelmeleriyle başladı. Bu günü milat kabul edersek, Ersun Yanal'ın göreve gelmesi acı sonu hızlandırdı.

Peki Trabzonspor futboldan neden bu kadar koptu? Neden fason takımlar karşısında ezildi, büzüldü, küçüldü, küçük düşürüldü? Usta hangi düşünceyi payanda yaparak '50. yılda şampiyonluk' diye bir parola tutturdu? Bu aşıyı neden bordo-mavili camiaya angaje etmeye çalıştı? Şunda hemfikir olabiliriz: Büyük başarılar için büyük hedefler koymak lazım. Usta da böyle düşünmüş olabilir. Ancak bir gerçek var ki Anadolu ihtilalinin kahramanı Trabzonspor kurulduğundan bu yana bütün sezonlara tek bir amaç (şampiyonluk) için çıktı, çıkacak.

Usta'nın 'hezeyanı' 'vaveyla (çığlık)' oldu. Lig lideri Galatasaray'la Trabzonspor arasında haftalar geçtikçe açılan puan makası bunun göstergesi. Başarısızlığın faturası 'şimdilik' Ersun Yanal'a kesildi ve üçüncü Yanal dönemi resmen bitti. Bu aşamada şu soruya cevap aranıyor: Yanal'ın gitmesi her şeyi düzeltir mi? Usta'nın 'şampiyonluk kadrosu' diye lanse ettiği bu kadronun su alan, çivisi çıkan tarafları nasıl onarılabilir?

Bu sezon taraftarlara bir nebze de olsa 'zeytin dalı' uzatılabilir mi? İnanın üniversite sınavlarında bu sorulardan daha zor sorular yok. Çünkü camiada bu sorulara içinde bulunulan puslu ortamda doğru cevap vermek imkansız gibi. Usta ve yönetiminin ivedilikle yapması gereken en pozitif icraat, tüm bu süreci masaya yatırıp, başarısızlıkları enine boyuna tartışıp kongre kararı almalarıdır.

***


BUNU YAPAN İNSAN OLAMAZ!

Trabzonspor-Akhisar maçının son anlarına doğru gerilen taraftarlara bir davulcunun elindeki tokmağı fırlatması sonucu 7 yaşındaki Mevlüt Mert Pehlivan’ın gözünde şişlikler oluştu. Baba Şenol Pehlivan, "Bunu yapan insan olamaz" dedi. Çocuklarını Trabzonspor sevgisiyle büyütmeye çalıştığını ifade eden Pehlivan, “Böyle taraftar olmaz olsun. Kendi taraftarına tokmak atan bir kişiden Trabzonspor'a ne fayda gelir ki? Bu çocuğu ben daha Trabzonspor maçlarına nasıl götüreceğim" şeklinde ifadeler kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap