SON DAKİKA



Haber > Aut'a Çıkanlar > Korkaklar tarih yazamaz!

Korkaklar tarih yazamaz!

22 Ağustos 2017 Salı - 08:52








Trabzonspor Fenerbahçe'yi Kadıköy'de 20 yıldır yenemiyor. Dile kolay 20 yıl! Az buz bir zaman değil... Bir çocuğun doğumu ile 20 yaşına gelene kadar geçen süreyi düşünün. Bu fasılada Trabzonspor'un İstanbul zaferi bulunmuyor. İddia ediyoruz, Barcelona gibi bir takımla bu aralıkta maçlar yapsak muhakkak en azından birini kazanırız. Peki nedir bu Fener fobisi?

Kadıköy'de her maça çıktığında neden öncelikle yenilmemeyi düşünür Trabzonspor? Oysa Fenerbahçe'nin Trabzonspor'la son oynadığı maçta mağlup olmaması işten değildi. Buna rağmen teknik direktör Ersun Yanal'ın sahaya sürdüğü kadro, yaptığı yersiz değişiklikler, takımını geri çekip kontrataklarla hücuma çıkmaya zorlaması, Burak'ın henüz 5. dakikada attığı golden sonra takımın bocalaması neyin belirtisi?

Kiminiz Yanal'ın endişeleri, maçı okuyamaması, takımına güvenememesi diyebilirsiniz. Şu bir gerçek ki, başarı hayalle başlar. Trabzonspor'un 20 yıllık bir hayali vardı: Fenerbahçe'ye Kadıköy'ü dar etmek. Aslında bu fırsatı ele geçirdi de... Ya sonra?

Yanal'ın endişeleri agorafobiye dönüştü. Ve neticede Şükrü Saracoğlu sendromunu yine yenemedi Trabzonspor.

Takıma bu sezon kazandırılan Kucka'nın azami performans sergileyeceğini düşünenler hayal kırıklığına uğradı. Slovak futbolcu ilk goldeki katkısı dışında tabiri caizse yerden kalkamadı. Hele penaltıya sebebiyet verdiği pozisyondaki hatası kan kaybettiğinin göstergesi.


Burak Yılmaz'ın maçın hemen başlarında yaşadığı talihsiz sakatlığın ardından kontenjandan maça dahil edilen N'doye kaçırdığı, daha doğrusu kullanamadığı pozisyonlarla saç baş yoldurdu. Oysa Yanal'ın bu maçta daha güçlü, rakip savunmayı eksiltebilecek yetenekte olan Rodallega'yı oynatması bekleniyordu. Ama Ersun hoca N'doye'da karar kılmıştı bir kere. İnadım inat dedi ve Rodallega'yı küstürmeyi sürdürdü. Belli ki Yanal 20 yıllık bir alacak olarak kabul edilen Fenerbahçe maçına eksik hazırlanmış. Oysa '50. yılda şampiyonluk' sözü taraftarın kulağına zembille inmedi. Yönetim bu sözü verdi mi, verdi! İstanbul saltanatını yıkmak, şampiyonluk için geçer kuraldır. Şayet sen Fenerbahçe'yi, Galatarasay'ı, Beşiktaş'ı yıkamazsan zaten şampiyonluktan bahsetmen 'maval' olur.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap