A+ A-
Yorum
10

Cüneyt Zorlu'dan borç çağrısı! "Açıkladığınızdan fazla çıkarsa sözünüzü tutup farkı yatırın"

Yayın Tarihi: 07.08.2024 - 11:52
Ortahisar Belediye Meclis Başkan Vekili Cüneyt Zorlu, belediyenin borçları ve AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi'nin iddialarıyla ilgili olarak konuştu.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Ortahisar Belediye Meclis Başkan Vekili ve Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyt Zorlu açıklamalarda bulundu.

Zorlu, Ortahisar Belediyesi'nin borcunun 596 milyondan fazla olduğunu ifade ederek, "860 milyona yakın bir borçtan bahsetmiştik. Bunun doğru olduğunu ispatlamak için bizler bağımsız denetim kuruluşlarına başvurduk. Sayın Ahmet Metin Genç, ortaya çıkan rakam sizin açıkladığınız rakamın üzerinde çıkarsa aradaki farkı belediyemize yatırmanızı, verdiğiniz sözün arkasında durmanızı sizden talep ediyoruz" dedi.

Cüneyt Zorlu'nun konuya dair açıklamaları şu şekilde;

"Açıklanan evraklar eksik"

Ortahisar Belediyesi’nin borcunun net olarak ortaya konulması için denetçi görevlendirdiklerini belirten Cüneyit Zorlu, “Ortahisar Belediyesi’nin ve tüm iştiraklerinin toplam borcunun 596 milyon olduğunu söyledi ve birtakım evraklar gösterdi. Açıkladığı evraklar eksik. ORBEL A.Ş.’nin, ORKENT A.Ş.’nin ve Ortahisar Belediyesi’nin cari hesaplarını göstermiyor. Bir kere içlerinde faiz hesabı yok, mizanı koymuş ama gecikme faizlerini belirtmemiş. Bunları toplayarak hangi rakama ulaşacağını biz sizlere açıklamıştık.

"Bağımsız denetim kuruluşlarına başvurduk"

860 milyona yakın bir borçtan bahsetmiştik. Bunun doğru olduğunu ispatlamak için bizler bağımsız denetim kuruluşlarına başvurduk, çalışmaya başladık. Sayın Çebi istiyorsa bir bağımsız denetçi atayarak arkadaşlarımızın yanında görev almalarını sağlayın ve doğruları ortaya çıkaralım.

"Verdiğiniz sözün arkasında durmanızı talep ediyoruz"

Buradan bir kez daha belirtiyorum; Sayın Ahmet Metin Genç, ortaya çıkan rakam sizin açıkladığınız rakamın üzerinde çıkarsa aradaki farkı belediyemize yatırmanızı, verdiğiniz sözün arkasında durmanızı sizden talep ediyoruz. ‘El mi yaman bey mi yaman?’ bunu da birkaç gün içerisinde hep birlikte göreceğiz.

Etiketler