SON DAKİKA



Haber > Dünya > 2 günlük ziyaret sonlandı! Çin lideri Moskova'dan ayrıldı2 günlük ziyaret sonlandı! Çin lideri Moskova'dan ayrıldı

2 günlük ziyaret sonlandı! Çin lideri Moskova'dan ayrıldı2 günlük ziyaret sonlandı! Çin lideri Moskova'dan ayrıldı

22 Mart 2023 Çarşamba - 14:03




Pazartesi günü Rusya'ya, Putin ile görüşmek üzere gelen Çin lideri Xi, bu sabah Rusya'dan ayrıldı.





Çin lideri Xi Jinping, Pazartesi günü Rusya'ya geldi. İşgalin başlamasından sonra ilk kez Çin' gelen Xi, burada Putin ile önemli temaslarda bulundu.

'SON DAKİKA' KODU İLE GEÇTİLER

AFP'nin 'Son dakika' koduyla geçtiği haberde ise Xi'nin Rusya'dan resmi tören sonrası ayrıldığı yazıldı. Xi'nin Çarşamba günü ziyaret öncesi biliniyordu. RIA Novosti haber ajansı ise Xi'nin uçağının Rusya ve Çin milli marşlarını çalan bir şeref kıtası tarafından görüldükten sonra Moskova'nın Vnukovo havaalanından ayrıldığını söyledi.
 

İMZALAR ATILDI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Kremlin Sarayı'nda resmi görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyerek, Rusya ve Çin arasında kapsamlı ortaklık ve stratejik işbirliğinin derinleştirilmesine dair ortak bildiriyi imzaladı.


Ortak bildiriye göre, Rusya ve Çin ekonomik olarak koordinasyonlu hareket edecek, iki ülke kendi para birimleriyle ticareti sürdürecek, ticaret yolları genişletilecek ve enerji alanında yeni projeler gerçekleştirilecek.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap