SON DAKİKA



Haber > Dünya > 800 yıllık mumyanın sırrı!

800 yıllık mumyanın sırrı!

10 Mayıs 2016 Salı - 16:56




Kuzey Kutup dairesinde kazı yapan bir grup arkeolog bölgede kadim çağlarda yaşamış olan gizemli kabilelere ait kalıntılara ulaşmaya çalışırken bu mumy





İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre, mumya, Sibirya'nın en ücra bölgelerinden Zelind Yar'da Kuzey Kutup Dairesi'nin 18 kilometre uzağındaki mezarlık alanında bulundu. Bu mumya dışında bölgede 32 mezar daha var. Uzmanlar, bir mezar töreni esnasında cenazenin yanlışlıkla mumyalandığı kanısında. Rus arkeologlar, bu mumyanın Pers (İran) uygarlığı ile bağlantısı olan bir başka uygarlığa ait olduğunu düşünüyor.

Arkeologlar buldukları bu mumyaya 'kızıl saçlı adam' ismini verdiler.Vücudu bakırla kaplı olan 'kızıl saçlı adam'ın yanında bir takım başka defin cisimleri de bulundu. Rus bilim insanları 'kızıl saçlı adam'ıın mumyası üzerinde yapacakları genetik çalışmalar ile Rusya'nın bu gizemli bölgesindeki bilmeceyi çözmeyi amaçlıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap