SON DAKİKA



Haber > Dünya > ABD, stratejik petrol rezervlerinden 50 milyon varil kullanacak

ABD, stratejik petrol rezervlerinden 50 milyon varil kullanacak

23 Kasım 2021 Salı - 17:10




ABD'de tedarik sıkıntısı ve kabaran enerji faturalarıyla boğuşan Başkan Biden, petrol fiyatlarını düşürmek için 50 milyon varillik stratejik petrol rezervini kullanacağını duyurdu.





Beyaz Saray'dan benzin fiyatına frenlemek için Stratejik petrol rezervlerinden 50 milyon varil kullanacak..

ABD Başkanı Joe Biden, artan benzin fiyatlarıyla mücadele için ülkenin acil durum stoklarından 50 milyon varil ham petrolün serbest bırakılmasını emretti.

OPEC ve müttefik üreticileri pandemi kısıtlamalarının gevşemesi sonrası artan talebi karşılamak için daha fazla petrol pompalamaya ikna etmede başarısız olan Washington, yükselen enerji fiyatlarını dizginleme amacıyla bu hamleyi yaptı.

Beyaz Saray'ın web sitesinde yayımlanan açıklamaya göre, Biden, Enerji Bakanlığı'na, 'Amerikalılar için fiyatları düşürmek ve pandemiden çıkış sürecindeki talep-arz dengesizliğini gidermek için Stratejik Petrol Rezervleri'nden 50 milyon varil petrolün kullanıma sunulması' talimatını verdi.

Reuters'e konuşan Biden yönetiminden bir kaynak, rezervlerin serbest bırakılmasının Asya'daki Çin, Hindistan, Japonya, Güney Kore gibi büyük enerji tüketicileri ve Britanya'yla koordine edildiğini söyledi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap