SON DAKİKA



Haber > Dünya > Çin aşısını uygulayan ilk ülke Endonezya oldu!

Çin aşısını uygulayan ilk ülke Endonezya oldu!

13 Ocak 2021 Çarşamba - 16:57




Endonezya, Çinli Sinovac şirketinin geliştirdiği CoronaVac aşısını uygulayan ilk ülke oldu. İlk aşıyı Devlet Başkanı Joko Widodo yaptırdı.





Endonezya Gıda ve İlaç Kurumu, Çinli Sinovac şirketinin corona virüs aşısı CoronaVac'a acil kullanım onayı vermesinin ardından aşı uygulaması bugün başladı. Çin’in koronavirüs aşısını ilk uygulayan Endonezya, toplu aşı kampanyasını Devlet Başkanı Widodo’nun liderliğinde başlattı. CoronaVac aşısını kameralar önünde olan Widodo, ülkede toplu aşı kampanyasını başlattı. Endonezya Çinli Sinovac'ın koronavirüs aşısı CoronaVac'ı uygulayan ilk ülke oldu.

BREZİLYA'DAKİ TESTLERE GÖRE ETKİNLİK ORANI YÜZDE 50,4

CoronaVac aşısının Brezilya'da yapılan klinik deneylerde yüzde 50.4 oranında etkili olduğu açıklanmıştı. Araştırmacıların yayımladığı verilere göre, aşının daha önce açıklanan sonuçlardan daha az etkili olduğuna işaret edilmişti. Brezilya Covid-19'dan en kötü etkilenen ülkeler arasında.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap