A+ A-
Yorum
10

Filistin Başbakanı: Batı Şeria’da yıkılan yerleri yeniden imar etmeye başladık

Yayın Tarihi: 07.09.2024 - 07:40
Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed Mustafa, İsrail’in işgal altındaki Batı Şeria’da düzenlediği saldırılarda yıktığı yerleri yeniden imar etmeye başladıklarını belirtti.
Kaynak:AA

Filistin Başbakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Mustafa, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile işgal altındaki Batı Şeria’nın Ramallah kentinde bir araya geldi.

Mustafa ile Baerbock, İsrail’in işgali ve saldırıları altındaki Filistin topraklarındaki son gelişmeleri ele aldı.

Mustafa, İsrail saldırılarının Batı Şeria'nın kuzeyinde neden olduğu yıkımın boyutuna dikkati çekerek, "Hükümetimiz yıkılan yerleri yeniden inşa etme çalışmalarına başladı." ifadesini kullandı.
İsrail’in Gazze Şeridi’nde sürdürdüğü saldırılara işaret eden Mustafa, "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin 2735 sayılı kararının uygulanması, ateşkese yönelik, insani yardıma erişimin sağlanmasına yönelik bir yol haritasının başlangıç ​​noktasıdır ve aynı zamanda Filistin devletinin kurulmasının ve işgale son verilmesinin de önünü açmaktadır." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Alman Bakan Baerbock ise Gazze Şeridi'nde ateşkes sağlanmasının, insani yardımın sağlanmasının ve Batı Şeria'daki gerilimin durdurulmasının önemine vurgu yaptı.

Baerbock, ayrıca ülkesinin iki devletli çözümü ve bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasını destekleme konusundaki kararlı konumunu yineledi.